новини и събития

08
Юни
ЕКОгора ще създадем в Работилницата за чудеса тази събота

В събота, на 08 юни, от 10:30 часа започва Работилницата за чудеса на Фондация СМАРТ-клон София, в която деца с техните по-големи братя или сестри, майки и бащи, баби и дядовци заедно ще изработват дървета, цветя и горски животни от материали за рециклиране. Ще бъде еко-ориентирана, защото се провежда само три дни след Световния ден на околната среда (5 юни) и в рамките на европейската Зелена седмица. Затова ще се правят дървета, цветя, зайци, пилета и др. от картонени кутии от яйца, рула от тоалетна хартия, стари вестници и др., както и още цветя, плодове и пеперуди от пластмасови бутилки.
„Основната ни цел е да припомним, че времето, прекарано със семейството в нещоправене и забавление, е безценно,“ сподели Христина Богданова, председател на УС на Фондация СМАРТ. „Не мога да повярвам как сме забравили удоволствието да сътворяваме с ръцете си красиви неща от нищото. Празни бутилки, кофички, рула, кори от яйца има във всяка къща, боички също, а стари вестници и хартия може да използваме всякакви – необходимо е само да дадем простор на творческото у нас и да се отдадем на емоцията от красотата и заедността,“ допълва Милена Захариева, Мениджър Проекти в сдружението.

Работилницата за чудеса този път ще се проведе на открито в парк Хиподрума (откъм входа на театър „Сириус“ на ОКИ Дом на културата „Красно село“, бул. „Цар Борис III“ №41) и ще продължи два часа и половина, пълни с настроение и творчески ентусиазъм. Причината е, че тя е част от големия екопразник за деца и родители „Зелено матине с работилница за чудеса“, който се организира от Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) съвместно със Столична община в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата.
В програмата на празника ще има още „Изложба под небето“, която включва рисунки на децата от ОДЗ 8 „Таврия“, ОДЗ 140 – Долни Богров, ЦДГ 161 „Ласка“, ЦДГ 6 „Шарл Перо“ и ОДЗ 62. Творбите са посветени на грижата и любовта към природата. Включени са и изпълнения на формация „Врабчета“ към Столичния център за работа с деца и на танцови състави от Двореца на децата. А актьорите от театър „Сириус“ ще забавляват всички с любопитните си герои и викторина, посветена на опазването на околната среда.

„С игра, музика и театър искаме да отправим ключови послания, свързани с опазване чистотата на природата и пестенето на природни ресурси. Акцентът е върху личния принос на всеки един от нас за постигане на общата цел: по-добра околна среда,“ сподели Цветелина Иванова, Връзки с обществеността на ИАОС.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft