новини и събития

18
Май
Европейска нощ на музеите

В цялата страна музеи и галерии се включват в Европейската нощ на музеите.  В София в програмата се включват Националният исторически музей, Етнографският музей, Музеят на авиацията.

В НИМ в новооткрития детски музейно-образователен център деца и възрастни ще могат да се забавляват като работят с грънчарско колело; да се включат в "Приказки за тъкането" или в ателието по "плъсти" /нетъкана вълна/, да рисуват, апликират и моделират. Входът е свободен от 12 ч. до полунощ.

Всички регионални музеи и 12 частни галерии в Пловдив ще отворят безплатно врати за своите посетители след 19 ч. Община Стара Загора също организира богата културна програма по повод "Европейската нощ на музеите 2013".

С един от представителите на нощните птици - совата, ще могат да се запознаят децата в Добрич, които се включат в работилница за деца и родители "Нощните птици на Добрич". Инициативата е на Българското дружество за защита на птиците и художествената галерия в Добрич. Проявите започва от 16 ч. и продължават до 22 ч.

С ретропразник, наречен "Назад във времето", в Лом ще бъде отбелязана Нощта на музеите. Гостите на историческия музей в града ще се облекат в ретрокостюми, с които преди години актьори и певци са изнасяли театрални и оперетни спектакли на сцената на народното читалище "Постоянство". Те ще могат и да се снимат за спомен с тях.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft