новини и събития

Ева Тепавичарова от Столичаните отвори театрална школа за деца
От няколко седмици Ева Тепавичарова почти няма свободно време, дори и през уикендите. Освен че се подготвя за премиера в Народния театър, всяка събота и неделя Йовка от "Столичаните" преподава театрално изкуство на близо 20 деца. Благодарение на нея и още трима нейни колеги няколко от тях вече са решени да кандидатстват в НАТФИЗ. И то само след три занятия в театрална школа "Кактус" в сградата на кино "Влайкова" в София, която актрисата отвори преди по-малко от месец. 
 
Учениците в нея са разделени на две групи. Ева Тепавичарова и Юлиян Петров учат големите - 7-8 деца от 14 до 20 г., а Мила Коларова и Дарик Александров - малките - от 7 до 14 г., които в момента са 10.
 
Всички те държали изпит, преди да бъдат одобрени за уроците. Малките дошли с родителите си, а повечето от големите дори не казали на своите, че ще се явят. "Аз така се изненадах, като видях дъщерята на мои близки на прослушването - изобщо не знаех, че има такива интереси", смее се Тепавичарова.
 
Преди изпита на малките ученици, който включвал представяне на песен, стихотворение или друг предварително подготвен материал, тя решила да подложи на същия тест и 7-годишния си син. "Той е на същата възраст като тях и просто му казах да се качи на сцената. Исках да си направя този експеримент. А той така се смути. После, след като видях как се държат малките деца на сцената, си дадох сметка, колко всъщност им е трудно да преодолеят притеснението, а те го правят. Това трябва да се оцени", казва актрисата.
 
За да посещават часовете, учениците плащат такса от 95 лв. на месец. Занятията се провеждат в събота и неделя по два часа за всяка от двете групи. До края на годината актьорите ще правят второ прослушване, за да наберат още таланти. 
 
В момента Ева Тепавичарова репетира за премиерата на постановката "Две" в Народния театър. Ролята е на управителка на дома, в който героините на Бойка Велкова и Мария Каварджикова са отседнали - Дора Габе и Елисавета Багряна. "Това е една история на ръба на документалното. Действието се развива в Дома на артистите в Хисаря. За мен е огромно удоволствие да играя с тези две страхотни актриси, които са безкрайно различни една от друга. Много ми е интересно да ги гледам. Ако изобщо успея да се забележа сред тях на сцената, значи не съм за изхвърляне", смее се Тепавичарова.
 
Източник: http://www.24chasa.bg
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft