новини и събития

17
Април
Деца ще пеят Филмите на детството в БНР

Любими песнички от филмите на детството ще представи Българското националното радио на 17-и април 2014 г. в Първо студио от 18 часа. „Музикална къща БНР“ ще ни представи концерта „Филмите на детството“ с участието на Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев, на детските вокални групи “Радиодеца” с диригент Илина Тодорова и “Щурче” с диригент Ирена Христова, с актьорите Константин Икономов и Светослав Добрев и децата-солисти Стефан Трифонов от Варна, Мариам Маврова от Велинград и Яна Димитрова от Севлиево - лауреати на радиоконкурса “Щуротека в ефира”.

В програмата е включена музика от игрални и анимационни филми за деца. Част от песните са от български композитори - на Петър Ступел, Стефан Димитров, Александър Бръзицов, Вили Казасян от ленти като “Таралежите се раждат без бодли”,  “Баща ми бояджията”, “Петимата от Моби Дик”, “Неочаквана ваканция”, “Изпити по никое време”, “Фильо и Макензен” и “След края на света”. Останалите са  от филми на компанията “Дисни” в превод на български език  - ”В търсене на Немо”, “Книга за джунглата”, “Цар Лъв”, “Малката русалка”, „Аладин“.

Целта на концерта е да сближи детската музика и джаза, както и да представи пред по-широка публика успешни образци в това отношение. Изпълнение пред публика на деца и оркестър е рядкост, а джаз програма с участие на биг бенд, актьори и солисти, която да е адресирана към детска публика, се прави за първи път у нас.

В последните години детската песен е все по-податлива на  влияния от поп и рок музиката. Новите песни за деца са малко, често се създават без отчитане на тънките граници на жанра, а той не търпи опошляване и образност, която е чужда на децата. Ниските художествени качества на музиката и текстовете допълнително обезценяват песента. Концертът “Филмите на детството” предлага възможността да се учим от традициите си и най-доброто, създадено от другите.

Билетите за концерта са на цена 5 лева.
Касата на билетно-информационния център на БНР е отворена всеки ден от 11.30 до 17.30 часа, а в деня на концерта – до 18 часа.

Източник: http://bnr.bg

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft