новини и събития

10
Ноември
Деца рисуват бъдещето в документалния филм Писмо в бутилка

Малки и големи мечтатели разкриват своите емоции, чувства и виждания за нещата от живота в 45-минутния документален филм „Писмо в бутилка” и рисуват своето бъдеще в картини, фотографии и собствени музикални композиции. Това е най-новият проект на школа „Дедал“ - Варна, която вече повече от 5 години  търси млади таланти и ги обучава без такси в тайните на изобразителното изкуство, скулптурата, графиката, музиката, фотографията, дигиталните изкуства, графичния дизайн, кинематографията и театъра.

Авторите на идеята - художниците Дарин Сотиров, Цветан Кръстев и скулпторът Свилен Георгиев вярват, че мечтите, които отправяме към света живеят свой собствен живот и че Вселената знае как да ги изпълни. Вярват също, че посланията ще попаднат при хора с чисти сърца, които ще ги разпространят по света - защото утрешната реалност се проектира чрез мечтите ни днес. Режисьор и оператор на филма е Георги Кръстев, а авторската музика е на Меги Саркисян.

Лентата е запечатана на дигитален носител и копия от нея вече пътуват до далечни незнайни брегове чрез древния метод за спасение или за изпълнение на мечти – хвърляне на писмо в бутилка в морето. 50 подобни писма на български и английски, заедно с филма тръгнаха на своето романтично пътешествие по морската шир преди седмица от Варненския залив. Чудното пътуване започна от борда на тримачтовата баркентина „Роял Хелена”, която ги откара в открито море и хиляди прекрасни мечти полетяха в синия безкрай на вълните.

Една от мечтите на екипа на „Писмо в бутилка” е филмът да бъде видян от повече хора, а посланието му да бъде разпространено далеч по света. Лентата вече е селектирана за участие в 20-тия фестивал на българския документален и анимационнен филм „Златен ритон” през декември в Пловдив. Предстои и участие в престижни международни фестивали за документално кино в Европа и САЩ.

Бихме били щастливи и Вие да станете част от тази красива идея, приемайки поканата да присъствате на официалната премиера на филма във Варна.

Тя ще бъде на 10 ноември 2013 г. /неделя/ от 18 часа на основна сцена на ДТ „Стоян Бъчваров” във Варна. Носете си усмивките!

Трейлър на филма в youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=YRi1mzxTRWY

За контакти и повече информация:

052 61 55 21 офис „Дедалгруп“

0888 24 06 05 Дарин Сотиров

0888 893 111 Галина Пашалова

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft