новини и събития

Деца от дома в Брацигово участваха в класически концерт

Първият концерт на Live Music Now Bulgaria се проведе в дом за деца лишени от родителски грижи „Васил Петлешков“

На 10 - ти юли се проведе първият концерт на организацията за свободен достъп до музика Live Music Now Bulgaria в дом за деца лишени от родителски грижи „Васил Петлешков“ в град Брацигово. В залата за представления на дома пианистката Силвия Михайлова и флейтистът Никола Кьосев изнесоха два кратки класически концерта, в които се включиха и децата. Младите музиканти забавляваха възпитаниците на дома като им показаха спецификите на пианото и флейтата по интерактивен начин и стимулираха интереса им към класически произведения.

„Децата от дома бяха много приятна публика и въпреки, че слушаха за първи път класически произведения, активно се включиха в разглеждане на музикалните ни инструменти и проявиха голям интерес към този жанр музика,“ заяви Силвия Михайлова. „От 4 години, заедно с Никола, сме част от екипа на Live Music Now в Шотландия и съм изключително щастлива, че вече организацията има дейност и в родината ни.“

Пред децата от дома в Брацигово Силвия и Никола изсвириха известни откъси от популярни класически автори, сред които Моцарт, Доплер и  Шуберт.

Младите музиканти са специално обучени за работа с деца от международната организация Live Music Now и изнасят концерти в редица институции, за да доставят забавление и емоции в цял свят.

Live Music Now е най-голямата организация във Великобритания, която организира живи музикални изпълнения за обогатяване на социалния, образователния и здравния сектор. Концертът в Брацигово беше първата инициатива от клона на организацията в България. Сдружението Live Music Now Bulgaria цели осигуряване на свободен достъп до музика на различни социални групи и стимулиране развитието на млади таланти в страната.

 „Радвам се, че началната инициатива на Live Music Now се проведе в нашия дом. Децата за първи път се запознаха отблизо с класическата музика и освен, че изпълнителите им направиха голямо впечатление с професионалните си уменията си, те се сприятелиха с тях,“ сподели  Костадинка Найденова, директор ДДЛРГ „Васил Петлешков”. „Самата аз бях вдъхновена от изпълнението на музикантите и съм сигурна, че ще продължаваме да развиваме музикалните заложби на децата от дома като ги включваме в подобни изпълнения.“

След първия концерт в Брацигово от организацията в България планират още инициативи в домове за деца без родителска грижа в цялата страна. При представянето на целите на организацията в София по случай официалното учредяване на сдружението преди месец присъства и Карол Майн-Директор международно развитие, Live Music Now.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2021 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft