новини и събития

Деца и възрастни в Ловеч се учиха на декупаж
Декорация със салфетна техника беше темата на последната работилница по проект „Майсторилница Етника", съобщиха от едноименното ловешко сдружение. На заниманието работиха деца и родители и бяха добър екип помежду си. Сетне всеки с гордост отнесе предмета, който е декорирал.
 
Старинната техника декупаж, или салфетна техника, е отново модерна и популярна в наши дни. Думата декупаж (decoupage) има френски произход и в буквален превод означава "изрязвам". Това е техника за декориране с изрязани хартиени мотиви. Прилага се основно за декорация върху предмети - кутии, чинии, вази, свещи или елементи от обзавеждането и аксесоари. Позволява разнообразие на форми, цветове и сюжети.
 
През последните няколко месеца сдружение „Етника" организира четири работилници, които събраха да работят заедно деца и възрастни. Множество ловчалии опитаха да формоват глина, да рисуват върху текстил и стъкло. Организаторите провокираха участниците с теми от българските традиции и занаяти - елементи на националната носия, символиката на орнаментите, техники за работа с глина на ръка и други.
 
Работилницата беше много добре приета като форма на учене чрез правене и осмисляне на свободното време. Големият интерес и липсата на места за всички желаещи да опитат една или друга техника на работа показва, че българските традиции, форми и символи имат място в нашето съвремие, убедени са организаторите.
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft