новини и събития

28
Юни
Децата на София свирят и танцуват с A to JazZ Festival

Два образователни уъркшопа за деца по ударни инструменти и латино танци ще се проведат между 28 и 30 юни в Южния парк 2, зад басейна “Спартак” като част от Календара на културните събития на Столична община за 2013 г. Перкусионистката Лили Йончева и танцовото гуру Алфредо Торрес ще преподават на малчуганите ценни знания и умения в областта на инструменталното и танцовото изкуство. Музикалните класове ще се провеждат в трите дни от 10:00 до 14:00 ч. и ще са напълно безплатни. Задължително условие е участниците да имат навършени 7 години.

Проектът „Децата на София свирят и танцуват с A to JazZ Festival“ е съпътстващо събитие към фестивалната програма на третото издание на „A to JazZ Festival 2013 – America Latina”, което за първа година няма да се състои в „Докторската градина”. Причината за това са планираните там ремонтни дейности от Столична община. Южния парк 2, зад басейна “Спартак” бе избран от организаторите да приюти културното събитие заради красотата и простора, който ще позволи на децата и техните родители да направят първите стъпки в латино танците и ударните инструменти, а на меломаните да се насладят на големите имена в латино джаза – основен акцент в програмата на тазгодишния музикален фест.

Родителите, чиито деца искат да участват в двата уъркшопа могат да ги запишат предварително на имейл: workshop@atojazz.bg. Нужно е да посочат двете имена и възрастта на своето дете, предпочитанията му за съответния клас, както и контакти за обратна връзка.

Децата на София, които ще се включат в образователния клас на вечно усмихнатата Лили Йончева, ще усвоят основни постановки за свирене на джамбе и маракаси, базисни ритми и основни звуци на латино ударните инструменти. За целта организаторите ще осигурят необходимите перкусии на място. Магията на ритъма се отразява изключително добре на подрастващите като им дава възможност да изразходват невероятната си енергия с нещо красиво и позитивно.

Кубинският танцьор, хореограф и преподавател по латино танци Алфредо Торрес ще въведе малчуганите в първите стъпки на салсата – така те ще имат шанса да се сдобият с ново хоби, даващо им чудесна възможност да развият таланта си.

Участниците и в двата музикални класа ще получат специални грамоти, лично от Лили Йончева и Алфредо Торрес.

Концертната програма на основната сцена на „A to JazZ Festival 2013 – America Latina” започва в 18:30 ч., представяйки артисти от Куба, Бразилия, САЩ и България и ще приключва малко преди 22:00 ч.

Единственият по рода си джаз фестивал на открито в столицата “A to JazZ Festival 2013” е под почетния патронаж на председателя на Столичния общински съвет г-н Елен Герджиков и се провежда в подкрепа на кампанията „София - Европейска столица на културата 2019”. Организатори са Фондация „Ей ту зет“ и Фондация „Америка за България“.

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft