новини и събития

30
Юни
Децата на света играят с Radio Family в двора на Музейко

Юни в Музейко е месец на играта и ще отпразнуваме финала му, като заедно се вдъхновим за игри от далечни и близки, екзотични географски ширини.
Деца от различни националности ще се срещнат в двора на Детския научен център, за да обменят опит свързан с най-важното занимание на света - играта. Все пак на какво ще се играе цяло лято… ? - Трябва да има разнообразие!

Децата по света може и да изглеждат различно, но са съвсем еднакви, когато мечтаят и когато играят. Има места по света, където топките са от кашони, куклите – от плат, дамата се разчертава с камъчета, вместо с тебешир, а футболното игрище е от стари автомобилни гуми., но децата и там обичат игрите. Знаете ли, че в Индия има празник на хвърчилата и това е една от любимите игри за малки и големи?
В Испания една от най-популярните игри е пинята. Според повечето хора, пинята е измислена тъкмо там. Днес може да се каже, че пинята е толкова интернационална, колкото и футбола.
Кои са най-популярните игри сред децата на Израел?! Къде децата правят оригами? И как така Кралю Порталю се играе от почти всички деца в света!


Датата е 30 юни 2018 г., денят е събота, а мястото е... дворът на Музейко. Заедно ще празнуваме и рожден ден на Radio Family!

Каним на игри от различни части на света. Ще ни гостуват:

* Израелското посолство ще се включи в този празник на играта с прожекция на филма “Децата на света”, Израел, 10’, и настолни игри.

* Индийската общност в България ще сподели с нас вдъхновяващо преживяване с хвърчила. Кой не знае колко е забавно да пускаш хвърчило, кой не е чувал за тази радост!? ;) Игра на камъчета и рисунки с кана ще ни пренесат на далечния континент с полъх на свобода и безгрижие на детство.

* Институт Сервантес - испанският културен център в София пък, ще ни зарадват с чудна традиционна пинята! Ще трябва задружно и много енергично да се борим, за да предизвикаме дъжд от конфети и бонбони. ;)

 

Очакваме Ви с игриво нетърпение!
Елате да ни кажете някоя игра, на която не сме играли. Никога не забравяме, че нашите най-мъдри учители са… децата!

*Събитието ще се проведе на откритите площи в двора между основната сграда и Учебен корпус Музейко, при добри метеорологични условия. При интерес, гостите могат да посетят и Детския научен център, като си купят билет за вход. Събитието на откритите площи ще бъде със свободен достъп. 

 
Мартенички

Много скоро Баба Марта ще почука на вратата ни. Вече сме в очакване и готови да си направим ...още

 
Музейни турове в Квадрат 500

Постоянната експозиция на Националната галерия представя най-значимите образци на българското ...още

 
ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ РАЗКАЗВА ЗА ДЕЛОТО НА АПОСТОЛА

Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи годишнината от обесването на Левски с ...още

 
ЗАПОЗНАЙ СЕ С АЛФОНС МУХА

Програма за деца от 6 до 12 години Отдел „Образователни програми“ на ...още

 
Детска работилничка за Мартенички

Да се приготвим да посрещнем Баба Марта с няколко страхотни идеи за мартенички. На 23 февруари ще ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft