новини и събития

30
Юни
Децата на света играят с Radio Family в двора на Музейко

Юни в Музейко е месец на играта и ще отпразнуваме финала му, като заедно се вдъхновим за игри от далечни и близки, екзотични географски ширини.
Деца от различни националности ще се срещнат в двора на Детския научен център, за да обменят опит свързан с най-важното занимание на света - играта. Все пак на какво ще се играе цяло лято… ? - Трябва да има разнообразие!

Децата по света може и да изглеждат различно, но са съвсем еднакви, когато мечтаят и когато играят. Има места по света, където топките са от кашони, куклите – от плат, дамата се разчертава с камъчета, вместо с тебешир, а футболното игрище е от стари автомобилни гуми., но децата и там обичат игрите. Знаете ли, че в Индия има празник на хвърчилата и това е една от любимите игри за малки и големи?
В Испания една от най-популярните игри е пинята. Според повечето хора, пинята е измислена тъкмо там. Днес може да се каже, че пинята е толкова интернационална, колкото и футбола.
Кои са най-популярните игри сред децата на Израел?! Къде децата правят оригами? И как така Кралю Порталю се играе от почти всички деца в света!


Датата е 30 юни 2018 г., денят е събота, а мястото е... дворът на Музейко. Заедно ще празнуваме и рожден ден на Radio Family!

Каним на игри от различни части на света. Ще ни гостуват:

* Израелското посолство ще се включи в този празник на играта с прожекция на филма “Децата на света”, Израел, 10’, и настолни игри.

* Индийската общност в България ще сподели с нас вдъхновяващо преживяване с хвърчила. Кой не знае колко е забавно да пускаш хвърчило, кой не е чувал за тази радост!? ;) Игра на камъчета и рисунки с кана ще ни пренесат на далечния континент с полъх на свобода и безгрижие на детство.

* Институт Сервантес - испанският културен център в София пък, ще ни зарадват с чудна традиционна пинята! Ще трябва задружно и много енергично да се борим, за да предизвикаме дъжд от конфети и бонбони. ;)

 

Очакваме Ви с игриво нетърпение!
Елате да ни кажете някоя игра, на която не сме играли. Никога не забравяме, че нашите най-мъдри учители са… децата!

*Събитието ще се проведе на откритите площи в двора между основната сграда и Учебен корпус Музейко, при добри метеорологични условия. При интерес, гостите могат да посетят и Детския научен център, като си купят билет за вход. Събитието на откритите площи ще бъде със свободен достъп. 

 
Деца правят шлемове и щитове в музейната работилница в Кюстендил

За четвърта поредна година в музейния детски кът в Регионалния исторически музей в Кюстендил, ...още

 
Да си направим Морски фенер

Лято, слънце, море и естествено множество мидички, рапанчета , пясък. Колко много идеи за ...още

 
Да си направим Разделител за книжки

Лятото е време и за чете на всички книжки, които са ни дали по списък от училище, или просто ни ...още

 
Как да си направим слайм

Вече има много различни „рецепти” как да си направим слайм. Коя обаче е оригиналната ...още

 
Да си направим Сладкиши за деня на Шоколада

Няма как да отпразнуваме Европейския ден на Шоколада по подобаващо от това да си направим ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft