новини и събития

30
Юни
Децата на света играят с Radio Family в двора на Музейко

Юни в Музейко е месец на играта и ще отпразнуваме финала му, като заедно се вдъхновим за игри от далечни и близки, екзотични географски ширини.
Деца от различни националности ще се срещнат в двора на Детския научен център, за да обменят опит свързан с най-важното занимание на света - играта. Все пак на какво ще се играе цяло лято… ? - Трябва да има разнообразие!

Децата по света може и да изглеждат различно, но са съвсем еднакви, когато мечтаят и когато играят. Има места по света, където топките са от кашони, куклите – от плат, дамата се разчертава с камъчета, вместо с тебешир, а футболното игрище е от стари автомобилни гуми., но децата и там обичат игрите. Знаете ли, че в Индия има празник на хвърчилата и това е една от любимите игри за малки и големи?
В Испания една от най-популярните игри е пинята. Според повечето хора, пинята е измислена тъкмо там. Днес може да се каже, че пинята е толкова интернационална, колкото и футбола.
Кои са най-популярните игри сред децата на Израел?! Къде децата правят оригами? И как така Кралю Порталю се играе от почти всички деца в света!


Датата е 30 юни 2018 г., денят е събота, а мястото е... дворът на Музейко. Заедно ще празнуваме и рожден ден на Radio Family!

Каним на игри от различни части на света. Ще ни гостуват:

* Израелското посолство ще се включи в този празник на играта с прожекция на филма “Децата на света”, Израел, 10’, и настолни игри.

* Индийската общност в България ще сподели с нас вдъхновяващо преживяване с хвърчила. Кой не знае колко е забавно да пускаш хвърчило, кой не е чувал за тази радост!? ;) Игра на камъчета и рисунки с кана ще ни пренесат на далечния континент с полъх на свобода и безгрижие на детство.

* Институт Сервантес - испанският културен център в София пък, ще ни зарадват с чудна традиционна пинята! Ще трябва задружно и много енергично да се борим, за да предизвикаме дъжд от конфети и бонбони. ;)

 

Очакваме Ви с игриво нетърпение!
Елате да ни кажете някоя игра, на която не сме играли. Никога не забравяме, че нашите най-мъдри учители са… децата!

*Събитието ще се проведе на откритите площи в двора между основната сграда и Учебен корпус Музейко, при добри метеорологични условия. При интерес, гостите могат да посетят и Детския научен център, като си купят билет за вход. Събитието на откритите площи ще бъде със свободен достъп. 

 
Децата от столицата събраха 15,5 тона хартия за рециклиране

Децата от София поставиха рекорд в тазгодишното издание на „Стара хартия за нова ...още

 
Излез на дъската в Мега Мол

15 септември 2018 г /събота/ от 13,30 ч.- 15.00 ч. Направете си снимка на нашата черна дъска и ...още

 
В музейна работилница кюстендилските деца ще правят карти

Как са се променяли границите на България през последните 140 години? Месец септември е наситен ...още

 
Творческа работилница ДЪГА@ KvARTal Festival 2018

И така продължаваме да се ЗАБАВЛЯВАМЕ и да ТВОРИМ заедно през цялото време на ТРЕТОТО поредно ...още

 
Творческа работилница ДЪГА@ KvARTal Festival 2018

И така продължаваме да се ЗАБАВЛЯВАМЕ и да ТВОРИМ заедно през цялото време на ТРЕТОТО поредно ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft