новини и събития

25
Април
Детски фестивал Зелени дни

От 25 до 28 април в градинката пред Народния театър в София ще се проведе пролетен детски фестивал "Зелени дни".

Чрез много работилници, игри и забавления организаторите ще се опитат да предадат на децата знания как да имат отговорно отношение към природата, да потребяват пестеливо ресурсите, да събират разделно отпадъците, да използват вещите многократно. В богатата четиридневна програма, наситена с десетки работилници, деца и родители ще намерят по нещо за себе си, което да усвоят като поведение в ежедневието си. На родителите ще бъдат представени различни теми и дискусии, свързани с отглеждането на здрави и щастливи деца.

Участието е безплатно!

Програмата на Зелени дни можете да изтеглите тук: http://zelenidni.com/ wp-content/uploads/2013/04/ 2013.04.09.Programa-Zeleni- dni-2013.pdf

Повече информация за фестивала ще намерите на www.zelenidni.com

Ето някои акценти от програмата:
Работилница за правене на лодки, задвижвани от слънчеви панели: Децата изработват лодки от еко-материали (дърво, коркови тапи), после монтират слънчеви батерии, свързват ги с радиоприемника, електромотора и кормилото. След като лодките са готови се тестват в импровизирано езеро. Децата получават лесно и разбираемо обяснение за принципа, на който работят фотоволтаиците.

Работилница за приготвяне на храна за училище: С какво се хранят децата ни в училище? Най-често с банички и пица, защото в училищния стол храната е безвкусна и защото се срамуват да изкарат пред съучениците си обикновения сандвич от вкъщи. За да предложи на децата по-забавна алтернатива под формата на игра с храната, Сдружение Устойчиво общество организира провеждането на кулинарни работилници "Домашната храна за училище - вкусна кутийка с емоции за споделяне", където те ще приготвят сами както храната си, така и самите кутии. С помощта на възрастните децата ще сътвoрят забавни, но здравословни сандвичи, салатки и други храни за обедната кутийка - съвършеното детско меню.

Животът на отпадъците е в твоите ръце:
В тази лекция-разговор ще стане дума за разделното събиране на отпадъци. Всеотдайните рециклатори от "За Земята" ще ни разкажат за състоянието на разделното събиране на отпадъци в столицата, ще ни дадат съвети как да допринесем за неговото подобряване, какво можем да направим самите ние, за да намалим боклука, които изхвърляме или как да го превърнем в нещо полезно.

Работилничка за великденска украса от рециклирани материали за малки и големи:
В тази работилница децата ще научат да откриват интересни приложения на отпадъците, като ги използват за изработка на великденски венци, кошнички и поставки за яйца. Ще разберат как да украсят яйца с естествени материали или да ги обагрят с натурални бои.

„Зелени дни“ се организират от Българска асоциация за алтернативен туризъм и агенция Одисея-ин, с подкрепата на Столична община.

Източник: www.artualno.info

 
Приказка с цигулка и домашен пластилин

Заповядайте на музикално-творческия пърформънс за деца на Бояна и Люси! Подарете си едно ...още

 
Работилничка за плюшени приятели

Вълшебна работилница за плюшени играчки Puffy Land гостува на Мега Мол. Всяко дете обича плюшени ...още

 
Ателие за театрална маска

ВАКАНЦИЯ УРА!!! Този път Ви каним да сътворим заедно ТЕАТРАЛНА МАСКА Ателието е предназначено за ...още

 
Клюнове и крака - научна работилница

Как по външния вид на птицата можем да научим любопитни подробности за живота й – къде живее ...още

 
Детски творчески работилнички Kornel4Kids

Да се забавляваме заедно в най-детския месец от годината! Всяка събота от 11 до 12 часа ще ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft