новини и събития

25
Април
Детски фестивал Зелени дни

От 25 до 28 април в градинката пред Народния театър в София ще се проведе пролетен детски фестивал "Зелени дни".

Чрез много работилници, игри и забавления организаторите ще се опитат да предадат на децата знания как да имат отговорно отношение към природата, да потребяват пестеливо ресурсите, да събират разделно отпадъците, да използват вещите многократно. В богатата четиридневна програма, наситена с десетки работилници, деца и родители ще намерят по нещо за себе си, което да усвоят като поведение в ежедневието си. На родителите ще бъдат представени различни теми и дискусии, свързани с отглеждането на здрави и щастливи деца.

Участието е безплатно!

Програмата на Зелени дни можете да изтеглите тук: http://zelenidni.com/ wp-content/uploads/2013/04/ 2013.04.09.Programa-Zeleni- dni-2013.pdf

Повече информация за фестивала ще намерите на www.zelenidni.com

Ето някои акценти от програмата:
Работилница за правене на лодки, задвижвани от слънчеви панели: Децата изработват лодки от еко-материали (дърво, коркови тапи), после монтират слънчеви батерии, свързват ги с радиоприемника, електромотора и кормилото. След като лодките са готови се тестват в импровизирано езеро. Децата получават лесно и разбираемо обяснение за принципа, на който работят фотоволтаиците.

Работилница за приготвяне на храна за училище: С какво се хранят децата ни в училище? Най-често с банички и пица, защото в училищния стол храната е безвкусна и защото се срамуват да изкарат пред съучениците си обикновения сандвич от вкъщи. За да предложи на децата по-забавна алтернатива под формата на игра с храната, Сдружение Устойчиво общество организира провеждането на кулинарни работилници "Домашната храна за училище - вкусна кутийка с емоции за споделяне", където те ще приготвят сами както храната си, така и самите кутии. С помощта на възрастните децата ще сътвoрят забавни, но здравословни сандвичи, салатки и други храни за обедната кутийка - съвършеното детско меню.

Животът на отпадъците е в твоите ръце:
В тази лекция-разговор ще стане дума за разделното събиране на отпадъци. Всеотдайните рециклатори от "За Земята" ще ни разкажат за състоянието на разделното събиране на отпадъци в столицата, ще ни дадат съвети как да допринесем за неговото подобряване, какво можем да направим самите ние, за да намалим боклука, които изхвърляме или как да го превърнем в нещо полезно.

Работилничка за великденска украса от рециклирани материали за малки и големи:
В тази работилница децата ще научат да откриват интересни приложения на отпадъците, като ги използват за изработка на великденски венци, кошнички и поставки за яйца. Ще разберат как да украсят яйца с естествени материали или да ги обагрят с натурални бои.

„Зелени дни“ се организират от Българска асоциация за алтернативен туризъм и агенция Одисея-ин, с подкрепата на Столична община.

Източник: www.artualno.info

 
"Роботи снегорини"

Организираме специална работилница с роботи за деца. Темата ще бъде доста актуална спрямо ...още

 
Полетете с „Вълшебното одеяло“ на Националната галерия

Полетете с „Вълшебното одеяло“ на Националната галерия, което веднъж месечно ще се ...още

 
“Вълшебната къща на Ема” - Снежен човек

“Вълшебната къща на Ема” кани всички малки художници на възраст между 3 и 5 г на ...още

 
“Вълшебната къща на Ема” организира арт работилница „Кученце”

“Вълшебната къща на Ема” организира арт работилница „Кученце” в Неделя ...още

 
Стъклопис - детска работилница

Детски стъклопис - незабравимо занимание, което ще накара всяко дете да се чувства като истински ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft