новини и събития

28
Септември
Детски фестивал Вярвам в теб – 28 - 30 септември 2012 г

Детски фестивал ”Вярвам в теб!”ще бъде интерактивно мащабно събитие, в което сценаристи и режисьори ще бъдат самите деца. Той ще се проведе на 28, 29 и 30 септември 2012 г. в Южен парк, гр. София. Събитието ще е поле за изява на детските таланти, примесено с пъстри забавления, музика, танци и изобилие от игри. Една инициатива за социална адаптация. Детският фестивал „Вярвам в теб!” се организира от "Сдружение Азбукари”.

Тридневният фестивал ще е сцена за изявите на музиканти, творци, актьори, циркови артисти, аниматори, педагози, спортисти, родители, представители на институциите и посланици на страните-членки на Европейския съюз у нас. Събитията ще се случват паралелно, в синхрон, ще си имат вътрешна логика, ще се дирижират от водещ, с опит в работата с деца. Във фокуса на фестивала обаче ще бъдат игрите и спортните занимания. В центъра на събитията ще са състезанията с разиграване на ситуация „Постави се на мое място!”. Всички хлапета ще могат доброволно да играят с деца с увреждане, посредством професионално адаптирани от експерти достъпни и весели игрови ситуации. Целта е с общи усилия на организатори, участници, партньори, с протегнатата ръка на други граждански организации и медийни партньори, да постигнем промяна в обществените нагласи към бита, потребностите и възможностите за общуване и приобщаването на децата в неравностойно положение.

Вие и вашето дете може да участвате във фестивала "Вярвам в теб!" - 28, 29, 30 септември 2012 г. 

Значим сегмент на фестивала ще бъде оригиналния детски фотоконкурс „Нашите слънца”. Децата ще участват със свои 6 най-атрактивни снимки, открояващи индивидуалността, интересите и заниманията на всяко едно от тях. Професионален фотограф и професионален стилист ще се погрижат за фотосесиите на децата. Част от фотосесиите ще бъдат реализирани на фона на значими места от столицата – културни, исторически паметници от античността и средновековието. Намерението на организаторите е по този начин да популяризират емблематичните места в столицата в полза на кандидатурата на София за културна столица на Европа през 2019 г. Така ще добавите още един щрих към достойнствата на гр. София. Не на последно място с всяка фотосесия Вие дарявате средства за закупуване на необходима апаратура за диагностика и лечение на деца със здравни проблеми.

Първите 10 снимки, събрали най-голям брой харесвания във Facebook страницата на организаторите (ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ - "Вярвам в теб!"), ще имат възможност да станат рекламни лица на дарителите на фестивала „Вярвам в теб!” и ще получат големи подаръци от "Сдружение Азбукари”.

Ето какво споделят и организаторите на детския фестивал: "Ние от "Сдружение Азбукари" вярваме, че всяко дете е специално. Помогнете ни с вашето специално дете, да подадем ръка на друго, нека покажем, че деца могат да помагат на деца.

Затова и мотото ни е - "Всички деца имат право на игра!".

Можете да подкрепите благородното начинание на "Сдружение Азбукари” и да направите щастливо едно детско сърце на 28, 29 и 30 септември 2012 г. като направите дарение чрез sms или банков превод на Дарителска сметка за набиране на средства за провеждането на Детския фестивал "Вярвам в теб!" в Южния парк в столицата!

Дарителски smsс текст DMS AZBUKAR, на номер 17777, към всички мобилни оператори. Цената на един SMS е 1,20 лв. с ДДС. 

Дарителска сметка:

Fibank
Първа Инвестиционна Банка
IBAN BG18FINV91505315574776
BIC FINVBGSF

За повече информация може да посетите интернет страницата на "Сдружение Азбукари”  http://www.azbukari.org/ или Facebook страницата на събитието ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ - "Вярвам в теб!".

Източник на информацията: http://www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft