новини и събития

20
Септември
Детски панаир и в Пловдив

Жълта подводница, детски мисии в Космоса, Слънчевата система от близо, игри и множество ателиета за малките “нощни” посетители.

Тази година в „Нощ на музеите и галериите” в гр. Пловдив едно от най-забавните и пъстри събития за малките посетители на фестивала е Детски панаир, организиран от фондация Easyart.

„Детски панаир“ е най-големият детски фестивал в България, с двудневна разнообразна програма oт  ателиета със свободен достъп за деца, даващ им възможност да се докоснат до света на творчеството, културата, образованието и спорта. Организира се от фондация „EasyАrt“ и има за цел да приобщи децата към културните институции – музеи и галерии, чрез специално създадени тематични образователни игри и ателиета. Така институциите се превръщат в интересно и привлекателно място за малчуганите и техните родители. „Детски панаир“ предоставя възможност на по-широк кръг семейства да се включат в разнообразни културно-развлекателни и възпитателни инициативи. Основни партньори на събитието са културните институции (музеи и галерии) в различните градове в България. До сега Детски панаир се е провеждал в София, Бургас и Враца.

Ето и програмата на активностите по време на Детски панаир:

20 СЕПТЕМВРИ

 • 16:00 – 20:00 - Игри за деца и възрастни
  градинката на Джумаята
  Ще можете да участвате в „Моят Пловдив“ – игра с архитектурни елементи; „Археологическите потайности на Пловдив“ – игра с археологическите находки на Пловдив; „Тайните на музеите в Пловдив…“ и др., както и в ателиетата по макиаж и стенопис.
   
 • 20:00 – 01:00 - Светещ макиаж, светещ стенопис, фотография със светлина, театър на сенките, светеща зумба, жонглиране с огън и светещ театър
  градинката на Джумаята
   
 • 16:00- 01:00 - „Мисия в космоса“ и „Тайните на морското дъно“
  Общински съвет Пловдив /бившия Младежки дом/, ул. „Авксентий Велешки“ 20
  Мечтата да пътувате и опознаете слънчевата система, може да бъде реализирана. Облечени като космонавт, ще получите космическа мисия и ще летите между планети и съзвездия. Ако пък искате да опознате  тайните на моретата и океаните и да видите техните обитатели, елате и пътешествайте с подводница.

21 СЕПТЕМВРИ
„ИЗКУСТВО ЗА МАЛКИТЕ В МУЗЕИТЕ”

 • 10:00 – 18:00 - „Детски панаир“ – Пловдив
  Цар-Симеоновата градина

Посетителите ще могат да участват в ателиета по:

 • енкаустика – древна живописна техника, която се рисува с восъчни бои, използват се метални инструменти, които се нагряват, за да разтопят боята и тогава цветът се поставя върху основата. Техниката дава възможност за многообразие в живописните похвати;
 • ебру (рисунки във вода) – техника, съществуваща още от ХІХ век. Боите се разнасят върху водната повърхност по различен начин и художникът може единствено да им даде насока. Рисуването върху вода не е мимолетно изкуство, защото картината след това се пренася върху хартия;
 • детска архитектурна работилничка;
 • други ателиета: стенопис, рисунки с пясък, робопарънс, цирк на науката, фотография, бижута, стъклопис, рисунки на асфалт, детски играчки, пиксел арт, животни от картон, „Тайните на морското дъно“, „Мисия в космоса“, музикално ателие „Фортисимо“, глобус и др.
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft