новини и събития

Детският кът на Етъра е безплатен до 19 септември

Детският кът „Открий какво умееш“ в Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” – Габрово, който бе открит на 6 август, е отворен за посетители от 10 до 15 ч.  и ще работи безплатно до 19-ти септември, информират от габровската общинска администрация.

В него децата могат да научат игрите на баба и дядо, да решават логоически задачи, да прочетат български народни приказаки, да изиграят куклен театър и да тъкат на стан.

Специално в дните на XI-тия Международен панаир на народните занаяти, който се проведе от 6 до 8 септември, в детския кът имаше обучение в грънчарство и тъкачество – децата имаха възможност да направят свой глинен съд или да изтъкат нещо на стана. Така чрез обучение и забава най-малките откриха своите умения и способности.

Организатори и партньори са екипът на музей Етър, Департамент Археология на Нов български университет, с подкрепата и финансирането на фондация „Америка за България“.

Детският кът в АЕК „Етър“ е част от проекта и подобни такива има в Национален музей „Земята и хората“ в София, Регионален исторически музей в Кюстендил и Регионален исторически музей – Благоевград. Усилията на специалисти от АЕК „Етър“, на Департамент Археология в Нов български университет, подкрепени от фондация „Америка за България“, са насочени към въвеждането на съвременни методи за работа с деца и семейства в музеите в България.

Детският кът e предпочитан и за родителите, които виждат как музеите възпитавт, обучават и изграждат като личности техните деца, учат ги да пазят и зачитат старите български традиции.

Източник: www.gabrovonews.bg

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2021 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft