новини и събития

21
Март
Ден на отворените врати в Нов български университет

На 21 март 2013 г. Нов български университет (НБУ) отново отваря вратите си за ученици, родители и учители от цялата страна.

Всички гости на НБУ ще могат да се запознаят с кампуса на Университета – учебни зали, Университетски театър, Библиотека, Арт център, Музей на НБУ и Галерия УниАрт - уникална по рода си университетска галерия, представяща множество значими творби на чуждестранни и български автори от XVII в. до наши дни.

При желание, посетителите ще получат обстойна информация за бакалавърските и магистърски програми от директорите им, както и по време на предвидени в програмата презентации, които ще се провеждат през целия ден в университета.

Всички гости ще имат възможността да се докоснат до различните форми на изкуство, още в процеса на неговото създаване. Департамент „Археология“ е подготвил за любопитните интересен уъркшоп, в който ще се запознаят с древните технологии за изработка на керамични съдове. Гостите ще  се срещнат с известни в публичното пространство преподаватели на Нов български университет, които ще ги въведат в интересния свят на академичното образование.

Учениците и гости на НБУ  ще  могат да участват в интеракция на студенти от департамент „Театър“ с участието на актрисата Снежина Петрова, която ще ги въведе в предизвикателството „Приемно време“. Съвсем скоро в тази акция участваха Теди Москов и Христо Мутафчиев.

Гостите ще  получат уроци по изящни, визуални и пластични изкуства, мода и архитектура.  В изключително наситената програма от събития, Нов български университет е подготвил редица лекции по дисциплини, които през годините са се утвърдили като най-търсени и желани от кандидат-студентите. Бъдещите антрополози пък  ще участват в интерактивна лекция, на която ще разберат как да създадат свой антропологичен филм, под ръководството на големия български оператор Людмил Христов.

Библиотеката на НБУ, която е една от най-модерните в страната, е подготвила приятна изненада за учениците и техните учители. Ще бъде представена колекция за ученици в гимназиален етап на обучение, включваща художествена литература, учебници и учебни помагала. Това е единствената по рода си инициатива, която предоставя възможност на ученици да използват ресурсите и услугите на модерна университетска библиотека. Всеки посетител ученик, в горен курс на обучение, ще получи на своя имейл подарък - електронно помагало за изучаваните произведения по литература в съответния клас.

За любителите на театралното изкуство, Нов български университет е подготвил и спектакъла на Ева Волицер  „33 припадъка“, с който Университетски театър вече няколко сезона жъне успехи, а в Галерия УниАрт ще могат да се насладят на концерт на академичен оркестър „Орфеус“ под диригентството на Марио Хосен.

Източник на информацията: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft