новини и събития

21
Март
Ден на отворените врати в Нов български университет

На 21 март 2013 г. Нов български университет (НБУ) отново отваря вратите си за ученици, родители и учители от цялата страна.

Всички гости на НБУ ще могат да се запознаят с кампуса на Университета – учебни зали, Университетски театър, Библиотека, Арт център, Музей на НБУ и Галерия УниАрт - уникална по рода си университетска галерия, представяща множество значими творби на чуждестранни и български автори от XVII в. до наши дни.

При желание, посетителите ще получат обстойна информация за бакалавърските и магистърски програми от директорите им, както и по време на предвидени в програмата презентации, които ще се провеждат през целия ден в университета.

Всички гости ще имат възможността да се докоснат до различните форми на изкуство, още в процеса на неговото създаване. Департамент „Археология“ е подготвил за любопитните интересен уъркшоп, в който ще се запознаят с древните технологии за изработка на керамични съдове. Гостите ще  се срещнат с известни в публичното пространство преподаватели на Нов български университет, които ще ги въведат в интересния свят на академичното образование.

Учениците и гости на НБУ  ще  могат да участват в интеракция на студенти от департамент „Театър“ с участието на актрисата Снежина Петрова, която ще ги въведе в предизвикателството „Приемно време“. Съвсем скоро в тази акция участваха Теди Москов и Христо Мутафчиев.

Гостите ще  получат уроци по изящни, визуални и пластични изкуства, мода и архитектура.  В изключително наситената програма от събития, Нов български университет е подготвил редица лекции по дисциплини, които през годините са се утвърдили като най-търсени и желани от кандидат-студентите. Бъдещите антрополози пък  ще участват в интерактивна лекция, на която ще разберат как да създадат свой антропологичен филм, под ръководството на големия български оператор Людмил Христов.

Библиотеката на НБУ, която е една от най-модерните в страната, е подготвила приятна изненада за учениците и техните учители. Ще бъде представена колекция за ученици в гимназиален етап на обучение, включваща художествена литература, учебници и учебни помагала. Това е единствената по рода си инициатива, която предоставя възможност на ученици да използват ресурсите и услугите на модерна университетска библиотека. Всеки посетител ученик, в горен курс на обучение, ще получи на своя имейл подарък - електронно помагало за изучаваните произведения по литература в съответния клас.

За любителите на театралното изкуство, Нов български университет е подготвил и спектакъла на Ева Волицер  „33 припадъка“, с който Университетски театър вече няколко сезона жъне успехи, а в Галерия УниАрт ще могат да се насладят на концерт на академичен оркестър „Орфеус“ под диригентството на Марио Хосен.

Източник на информацията: www.artualno.info

 
Деца правят шлемове и щитове в музейната работилница в Кюстендил

За четвърта поредна година в музейния детски кът в Регионалния исторически музей в Кюстендил, ...още

 
Да си направим Морски фенер

Лято, слънце, море и естествено множество мидички, рапанчета , пясък. Колко много идеи за ...още

 
Да си направим Разделител за книжки

Лятото е време и за чете на всички книжки, които са ни дали по списък от училище, или просто ни ...още

 
Как да си направим слайм

Вече има много различни „рецепти” как да си направим слайм. Коя обаче е оригиналната ...още

 
Да си направим Сладкиши за деня на Шоколада

Няма как да отпразнуваме Европейския ден на Шоколада по подобаващо от това да си направим ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft