новини и събития

Двама французи забавляват децата в Сити Център София

Как двама млади французи се оказаха въвлечени в празнично украсяване на торта в CCS?
 
Франсоа Вю и Силван Беро са двама ентусиазирани младежи, които искат да се развиват професионално, но да за се случи това им е нужно да натрупат малко повече опит. Именно това ги води у нас. Вю и Беро са в България по европейската програма „Леонардо да Винчи“, която и подкрепя млади хора с малко или без никакъв професионален опит или без големи финансови възможности.
Франсоа и Силван забавляват хлапетата в Сити центъра по няколко часа на ден. Пеят, жонглират, рисуват огромна гипсова торта. Но, това което е по-важно за 20-годишните младежи е, че се учат да общуват с децата без думи. Двамата французи се обучават да станат аниматори (Във Франция има специални школи и колежи, в които се изучава психология, комуникация с деца, педагогика и т.н., все умения, които трябва да бъдат усвоени преди да аниматорите да получат професионална квалификация). Тази кариера не е никак типична за силния пол у нас, но пък безспорно е много интересна – нали си спомняте приказката, че мъжете винаги си остават деца.

„Когато аз самият бях дете ми се струваше прекрасно да си аниматор – да играеш по цял ден, да се забавляваш, да танцуваш, да лудуваш – въпреки че си пораснал. Другите възрастни все бързат за някъде, нямат време и всяка секунда им е разграфена, – разказва Франсоа Вю, за избора си да стане аниматор. – Първоначално мечтаех да бъда пожарникар, пекар или пилот. На по-късен етап се отказах от тези идеи.“
Силван пък искал да бъде учител. Но тъй като не получил добри оценки, го приели в специалност по анимация. Не е ли забележително, че в Европа, за да станеш учител трябва да имаш висок бал. Както знаем, у нас не е така. Тази информация изненада доста Силван Беро.
Най-голямото предизвикателство за тях е да успеят да „надхитрят“ децата. „Малките са много интуитивни и умни. Те винаги усещат, когато не им обръщаш нужното внимание на 100% или пък не си отдаден напълно, но това, което правиш, – споделя наблюденията си Франсоа. – Ако не внимаваш – хлапетата могат лесно да направят някоя щуротия. Но пък това не винаги е толкова лошо. Ние, възрастните можем да научим много от децата. Те откровени, действат непреднамерено и притежават онази вяра, която може да те подтикне да правиш чудеса.“
Двамата младежи може да видите в Сити Центъра София през делничните дни от 16 до 19 часа, както и в събота следобед.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft