новини и събития

Горещо аплодират радиодецата на БНР на фестивал на изкуствата във Франция

Със ставане на крака и продължителни горещи аплодисменти бе посрещната песента „Езикът на животните“ в изпълнение на Радиодецата на БНР от всички участници в Седмия международен фестивал на изкуствата в гр. Лош, Франция. Мелодията, която представителите на 10 държави от цял свят си припяваха по време на форума, единодушно бе избрана и за песен на фестивала.

Градчето Лош, в централна Франция, събра за седма поредна година участници от 10 държави: Германия, Испания, Италия, Финландия, Полша, Русия, САЩ, Англия, Палестина, Франция. Основната идея на  младежкия фестивал е да спомогне за общуването на деца от цял свят, като те представят различни култури и общуват чрез универсалния език на изкуствата. Седемдневните празници се превърнаха и тази година в панорама на постиженията на детското творчество, заради уникалното присъствие на участващите формации, които  показаха националната си идентичност в жанровете хорово пеене, театър, танц или визуални изкуства.

Вокалната група на БНР – „Радиодеца“  подготви за гостуването си специална програма, изградена от популярни детски и народни песни.  Жителите на Лош аплодираха ангелското изпълнение на  църковно-славянското песнопение „Тебе поем“  - аноним от 13 век и „Детска молитва“ от Добри Христов, изпълнени на концерти в двете катедрали на града.

В рамките на фестивала, вокалната група на БНР изнесе седем концерта. Радиодецата разгледаха културните забележителности на региона и имаха емоционална среща с кмета на града. Заради блестящото си представяне, възпитаниците на Илина Тодорова вече са сред трупите, които имат своето запазено място за следващите издания на международното културно събитие.

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft