новини и събития

19
Ноември
Включи се – образователна платформа за съвременни изпълнителски изкуства

“Включи се! – образователна платформа за съвременни изпълнителски изкуства” e ориентирана към ученици, студенти и непрофесионалисти, интерисуващи се от съвременния танц и пърформанс. В следващите няколко месеца, млади и утвърдени артисти ще споделят опит, виждания и практически умения чрез работни ателиета, лекции и танцови тренинги, отворени за всеки, който има желание да натрупа физически и теоритичен опит в областта на съвременния танц.

Програмата цели да предостави възможност за общуване и споделяне между “правещи” и “консумиращи” съвременно танцово изкуство.

Проектът e осъществен от „Номад денс академи – България” - партньор на международната танцова мрежа „Номад” (nomaddancceacademy.org). Членове на организацията са млади и утвърдени артисти, преподаватели и организатори на международни културни събития, пряко ангажирани с развитието на социална комуникация чрез средствата на съвременния танц и пърформанс.

Програма за месец ноември 2012
* проектът се осъществява в залата на Гьоте-институт България – гр. София, ул. Будапеща №1

19-21 ноември 2012, 14:30 - 17:30 ч. и 22 ноември 2012, 10:00 - 13:00 ч.
Aтелие с Галина Борисова
«Хореографски творчески процес – instant composition & improvisation»

Галина Борисова представя свои проекти не само на танцови и театрални фестивали и събития в България, но и е добре разпозната със своите проекти: «Приятелите на Алфред», «Атараксия», «Търсейки Версавия», «A Never Ending Story» и нейното соло «Хуанита Хилдегард Бо» и на международната сцена. Галина нарича себе си хореограф «мутант». Тя създава повече от 35 представления през последните 25 години и е автор на редица критики и авторски текстове, както и е съставител и автор на книгата «Танцови представи и артистични предпочитания», издателство Нов български университет. Галина има няколко международни награди за хореография. През последните години тя организира годишни танцови концерти заедно с фондация Етюд, от 2012 г. е член на борда на директорите на Акт асоциация.

Галина Борисова ще предостави възможност на студенти, аматьори и професионалисти да участват в работен процес - instant composition & improvisation. Участниците ще използват импровизацията като спонтанна форма за създаване на творчески процес, като ще се задават задачи за структурна импровизация, от които хореографът Галина Борисова ще направи няколко кратки хореографски миниатюри. Те ще бъдат представени на края на уъркшопа пред колеги и приятели и ще бъдат записани на видео. Ще се занимаваме с въпроса, кога сме достигнали точката на концентрация, за да композираме непосредствено и моментално (instant composition).

Каним колеги, танцьори, актьори, студенти и непрофесионалисти да се включат в тази акция, където за 4 дни ще се направят няколко кратки хореографии. Повече информация за Галина Борисова на: http://uttebaumwoller.blogspot.com/2008/03/galina-borissova-cv.html

Резултатьт от уъркшопа ще бъде представен пред публика на 15 януари 2013 г. на танцов концерт, организиран от фондация «Етюд» в Център за култура и дебат «Червената къща», София.

19-21 ноември 2012, 18:30 - 20:00 ч.
Танцов тренинг с Николина Тодорова
Meet your body / Запознай се с тялото си

Eдин танцов тренинг за всеки, който иска да създаде по-осъзната връзка с тялото си. Чрез добре познати принципи на движение, участниците ще събудят сетивността си за пространството, енергията и физическия израз. С внимание към малките детайли, ще се спуснем по вертикала, доверявайки се на гравитацията. А започвайки от центъра на тялото, ще развием усещането си за широта. Един опознавателен процес, свързан с динамика и физическа активност, който води до танц и до самата радост от танца.

Николина Тодорова започва да танцува в родния Бургас. След артистичния опит натрупан в танцова компания Дюн /Бургас/, тя продължава обучението си в Нов български университет. През 2009 година е стипендиант по програма Nomad Dance Academy. В момента се занимава с преподавателска дейност, авторски проекти и хореография. Като артист на свободна практика, Николина Тодорова е част от Гараж – колективна платформа за независими артисти.

Такса за участие:
Ателие – 4 дни по 3 часа на ден: 10.00 лв.
Танцов тренинг – 3 дни по 1 час и 30 минути: 8.00 лв.
Ателие + Тренинг: 15.00 лв.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на програма “Нови публики” на НФ ”Култура” и с любезното съдействие на Гьоте-институт България.

Източник на информацията: http://www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft