новини и събития

26
Януари
Виртуозен Концерт на възглавници

Кой ще спечели сърцето на публиката?

Едва ли има човек, на когото не му се е налагало да отговаря на неудобния детски въпрос: „Какво е най-трудното нещо, което можеш да направиш?”. Може би един от най-неподходящите отговори е „мога да построя мост” или „скоро ще направя научно откритие”. Децата се интересуват от съвсем различни неща. Раздвояват хиляди чудовища с вълшебни мечове или създават рокли с магическа красота. Въображението на нашите малки приятели трябва да се свърже с вълшебството, което наистина присъства в света. Необходимо е някой съвсем обикновен човек да направи нещо необикновено пред тях. А кой може да бъде по-подходящ от един виртуозен музикант? Енергията на бързите фрази и ритъма, движението на инструмента, невероятните пасажи, еуфорията и аплодисментите са чудесен спомен и съвсем ново познание за живота. Младите симпатяги вече ще знаят, че дори и възрастните могат да правят чудеса. Ще бъдат наясно, че всеки има в себе си една малка божествена частица.

Предстоящият „Виртуозен концерт на възглавници” е един хубав повод да разберем дали един добър инструменталист действително създава толкова силно впечатление в детското въображение.

Яна Дончева ще изсвири Tico-Tico no Fubá” от Зекиня Де Абреу и “Five Foot Two, Eyes of Blue” от Рей Хендерсон на флейта, както и небезизвестния „Cantaloupe Island” от Хърби Хенкок на саксофон. Мариета Койнарска ще се присъедини към нея с акомпанимент на пиано. Класическите произведения ще бъдат представени от Явор Добрев (кларинет) с пиесата „Почит към Де Файя” от Бела Ковач, Мартин Стоянов (фагот) с „Каприз” от Панчо Владигеров и Ян Дунев (тромпет) с „Концертно скерцо” от Едуард Абрамян. Франческа Формизано (чело) и Венета Нейнска (пиано) ще изпълнят„Вариации на една струна по тема от Росини” на Николо Паганинии „Кампанела” от Ференц Лист за един истински грандиозен финал.

Седем виртуозни музиканти ще изнесат два Концерта на възглавници – в 11:00 и в 17:00ч. на 26.01.2014 г. в Съюз на архитектите на ул. „Кракра” №11, гр. София. Традиоционната Работилница на възглавници ще предшества и двата концерта един час по-рано. Резервации на www.pillows.bg.
„Концерт на възглавници” е проект на Модо България и се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България”, Детски Дневник, Калинел и FunBook.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2021 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft