новини и събития

Букет от забавления

Забавленията на деца е истинско изкуство, подобно на всяко друго.  Както при  музиканта и художника и тук е необходимо голяма доза въображение. Поднасянето на  букет от музикални, състезателни и ролеви игри е сложна задача, за която са необходими много повече артистизъм,  отколкото средства. Ето защо решихме да предизвикаме  вашето въображение, като ви поднасяме  няколко весели, щури и забавни игри.

Игрите внасят онзи вълшебен дух на всеки детски празник. Правят преживяването незабравимо.  Именно забавлявайки се и играейки,  децата по безопасен начин изразяват лидерски умения, комуникативност,  стимулират качества като състезателен дух, дисциплинираност и т.н.

Важно е заниманията да са съобразени с възрастовите особености и интереси на малчуганите, както и да има последователност на динамични, с пасивни занимания, за да може децата да са в кондиция през цялото време. Нека споменем и необходимостта от подаръци и награди (свирки, бонбони, значки, стикери на любим герои).

Ледени фигури

Играта е музикална и е подходяща за деца над 3 години.

Пускайте различни стилове музика под звуците на която децата танцуват артистично. Предварително  задайте тема (например летящи пеперуди, балерини, рок звезди, мечки, тигри, чудовища и т.н.) В момента в който музиката спре, те трябва да замръзнат като ледени фигури по възможно най-артистичния начин по зададената тема. След това ги оценете и наградете.

Абстракция  - ръчички

Подходяща е за деца над 1 год. Необходими са цветни моливи или флумастри и голям бял картонен лист.

По средата на  големия картон се написва честит рожден ден или друго пожелание. Всяко дете очертава ръката си  с цветен молив върху белия картон. Може да напише името си или пожелание за рожденника. Хубаво е по-големите деца да помагат на по-малките. Накрая цветната абстракция се подарява на рожденника.

Съкровище

Играта е подходяща за деца над 4 години. Необходими са предмет за съкровище и кутия.

Изберете подходящ предмет, който ще е съкровището (съобразен с повода и тематиката на детското парти) и го скрийте в кутията. Децата се подреждат в полукръг пред вас и задават въпроси на които вие може да отговаряте само с да и не. Може да  дадете примерни въпроси като: Червено ли е? За ядене ли е? За игра ли е? Лети ли? Целта на играта е да познаят какво има в кутията. Този който познае получава съкровището или награда. Разбира се подавайте жокери на малчуганите, ако не успеят да се ориентират.

Скачане с чувал

Играта е подходяща е за деца над 3 години. Необходими са два чувала.

Децата се разделят в два отбора  с равен брой участници. За да е по-интересно нека отборите си измислят имена.  Двата отбора застават успоредно в колонки. При стартов сигнал първите участници скачат с чувал до определено място и се връщат при своите съотборници, така всички деца се изреждат  в скачането с чувал. Отбора приключил първи печели в играта.

Познай кой/какво съм?

Играта е подходяща за деца над 4 години.

Избирате дете и му казвате на ухо да изиграе/имитира, животно, професия, предмет и т.н. , а останалите деца са публиката и разпознават каква е думата и какво играе детето. Този който познае получава награда.  Нека всяко дете опита да изиграе определена роля зададена от вас. За по-малките деца използвайте лесни за имитиране животни като куче, котка, слон, тигър, мечка, кокошка, змия. За по-големите може да използвате професии като пожарникар, балерина, програмист, футболист, шофьор, музикант, художник и т.н.

Портрет

Подходяща е за деца над 3 години. Необходими са бели листи за рисуване и цветни моливи или флумастри.

На всяко дете се раздава лист и молив, като целта е да направи портрет на рожденника/празнуващия. Децата могат да използват различни цветове, както и да напишат различни пожелания.Портретите се подаряват на рожденника за спомен.

Още много идеи за игри и забавления за вашите деца можете да откриете, ако посететите www.akvarelo.com - парти агенция за щури детски партита и рожденни дни.

 
Неделна кулинарна работилница: Плодови лодки

Лодките може да бъдат и вкусни, ако ги приготвим с много въображение! В неделния августовски ...още

 
Стотици деца майсториха аксесоари за маскен бал на „LIDL НЕДЕЛЯ В МУЗЕЙКО“

Августовското издание на „Lidl неделя в Музейко“ предизвика стотици деца с творчески ...още

 
ОЛАФ ОСТЕН

Commuting 2018a Ателие за деца от 6 до 12 години Каним малките любители на изкуството в ...още

 
СРЪЧНИ ИЗОБРЕТАТЕЛИ НА „LIDL НЕДЕЛЯ В МУЗЕЙКО“

Тази неделя, 12 август, „Lidl неделя в Музейко“ предизвиква всички малки ...още

 
Куклен театър "Сладоледена приказка" с подарък сладолед :)

Заповядайте в неделя, 12 август от 11 часа в Мега Мол и се насладете на куклен театър с вкусното ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft