новини и събития

Букет от забавления

Забавленията на деца е истинско изкуство, подобно на всяко друго.  Както при  музиканта и художника и тук е необходимо голяма доза въображение. Поднасянето на  букет от музикални, състезателни и ролеви игри е сложна задача, за която са необходими много повече артистизъм,  отколкото средства. Ето защо решихме да предизвикаме  вашето въображение, като ви поднасяме  няколко весели, щури и забавни игри.

Игрите внасят онзи вълшебен дух на всеки детски празник. Правят преживяването незабравимо.  Именно забавлявайки се и играейки,  децата по безопасен начин изразяват лидерски умения, комуникативност,  стимулират качества като състезателен дух, дисциплинираност и т.н.

Важно е заниманията да са съобразени с възрастовите особености и интереси на малчуганите, както и да има последователност на динамични, с пасивни занимания, за да може децата да са в кондиция през цялото време. Нека споменем и необходимостта от подаръци и награди (свирки, бонбони, значки, стикери на любим герои).

Ледени фигури

Играта е музикална и е подходяща за деца над 3 години.

Пускайте различни стилове музика под звуците на която децата танцуват артистично. Предварително  задайте тема (например летящи пеперуди, балерини, рок звезди, мечки, тигри, чудовища и т.н.) В момента в който музиката спре, те трябва да замръзнат като ледени фигури по възможно най-артистичния начин по зададената тема. След това ги оценете и наградете.

Абстракция  - ръчички

Подходяща е за деца над 1 год. Необходими са цветни моливи или флумастри и голям бял картонен лист.

По средата на  големия картон се написва честит рожден ден или друго пожелание. Всяко дете очертава ръката си  с цветен молив върху белия картон. Може да напише името си или пожелание за рожденника. Хубаво е по-големите деца да помагат на по-малките. Накрая цветната абстракция се подарява на рожденника.

Съкровище

Играта е подходяща за деца над 4 години. Необходими са предмет за съкровище и кутия.

Изберете подходящ предмет, който ще е съкровището (съобразен с повода и тематиката на детското парти) и го скрийте в кутията. Децата се подреждат в полукръг пред вас и задават въпроси на които вие може да отговаряте само с да и не. Може да  дадете примерни въпроси като: Червено ли е? За ядене ли е? За игра ли е? Лети ли? Целта на играта е да познаят какво има в кутията. Този който познае получава съкровището или награда. Разбира се подавайте жокери на малчуганите, ако не успеят да се ориентират.

Скачане с чувал

Играта е подходяща е за деца над 3 години. Необходими са два чувала.

Децата се разделят в два отбора  с равен брой участници. За да е по-интересно нека отборите си измислят имена.  Двата отбора застават успоредно в колонки. При стартов сигнал първите участници скачат с чувал до определено място и се връщат при своите съотборници, така всички деца се изреждат  в скачането с чувал. Отбора приключил първи печели в играта.

Познай кой/какво съм?

Играта е подходяща за деца над 4 години.

Избирате дете и му казвате на ухо да изиграе/имитира, животно, професия, предмет и т.н. , а останалите деца са публиката и разпознават каква е думата и какво играе детето. Този който познае получава награда.  Нека всяко дете опита да изиграе определена роля зададена от вас. За по-малките деца използвайте лесни за имитиране животни като куче, котка, слон, тигър, мечка, кокошка, змия. За по-големите може да използвате професии като пожарникар, балерина, програмист, футболист, шофьор, музикант, художник и т.н.

Портрет

Подходяща е за деца над 3 години. Необходими са бели листи за рисуване и цветни моливи или флумастри.

На всяко дете се раздава лист и молив, като целта е да направи портрет на рожденника/празнуващия. Децата могат да използват различни цветове, както и да напишат различни пожелания.Портретите се подаряват на рожденника за спомен.

Още много идеи за игри и забавления за вашите деца можете да откриете, ако посететите www.akvarelo.com - парти агенция за щури детски партита и рожденни дни.

 
Работилница за сапунчета и карнавал - весело-страшна събота

До всички деца - заповядайте маскирани и костюмирани в събота, страшен следобед - да варим сапуни ...още

 
Детска работилница за маски Най-страшното животно в музея

Детска работилница за маски "Най-страшното животно в музея" организират в Природонаучния ...още

 
Работилничка Да си направим Табло за много важни важности

Често ни се случва да обещаваме, че ще се обадим на някои, ще подредим стаята си, ще приберем ...още

 
Работилничка за Оригинална декорация на тетрадки

Ако избираш тетрадките и тефтерите си според корицата и държиш те да са красиви, тази работилница ...още

 
Работилничка Да си направим помощно стелажче

Учебната година започна, а с нея и многото учебници и тетрадки, падащи от шкафчетата на бюрото ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft