новини и събития

03
Януари
Бойка Велкова и Георги Господинов споделят тънкости на занаята на Winter Art Fest

Американският актьор и режисьор Нейтън Купър с практически тренинг по актьорско майсторство

От 3-ти до 5-ти януари 2014г. във Велинград за втора поредна година се провежда Зимен фестивал на изкуствата (Winter Art Fest), организиран от сдружение с идеална цел МОНТФИЗ. Фестивалът е отворен за всички професионалисти и аматьори, навършили 14 години, които искат да усъвършенстват уменията си по актьорско майсторство, музика и творческо писане.
Бойка Велкова ще ръководи практически тренинг по актьорско майсторство, който е подходящ както за професионалисти и студенти, така и за любители. Това не е първата педагогическа изява на актрисата. В периода 2011 – 2012г. тя бе художествен ръководител на група по Актьорско майсторство за младежи в Школи МОНТФИЗ, София.

Бойка Велкова е актриса в Народен театър “Иван Вазов”. Завършила е не само НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, но и престижния  The Lee Strasberg Theatre and Film Institute в Ню Йорк, където са учили и знаменитите Ал Пачино, Робърт Де Ниро, Алек Болдуин, Анджелина Джоли, Бриджит Фонда, Скарлет Йохансон, Мики Рурк, Ума Търман и други.

Бойка Велкова е една от най-забележителните актриси на съвременния български театър. Изиграла е множество роли в постановки на пиеси от Чехов, Гогол, Шекспир, Олби, Шафър, Шмит, Мамет, Уилямс и много други. Работила е с режисьори като Крикор Азарян, Стоян Камбарев, Явор Гърдев, Здравко Митков, Снежина Танковска, Пламен Марков.

Бойка Велкова е носител на две награди ИКАР, две награди АСКЕЕР, награда за поддържаща женска роля на филмовите дейци и много други.

Освен Бойка Велкова практически тренинги по актьорско майсторство в рамките на Winter Art Fest 2014 ще ръководят преподавателите от НАТФИЗ проф. Маргарита Младенова и проф. Здравко Митков, американският актьор и режисьор Нейтън Купър и българският режисьор Василена Радева. Уъркшоп по сценична реч ще проведе проф. Диана Борисова, по танцова импровизация – Ана Митева, по сценичен бой и каскади – доц. д-р Александър Илиев, който ще ръководи и уъркшоп по пантомима. Композиторът Асен Аврамов ще ръководи “Работилница за ритъм и действие”, а писателят Георги Господинов ще проведе уъркшоп по творческо писане и мислене.

Георги Господинов (1968) е български поет, писател и драматург, чиито произведения са преведени и издадени в над двадесет страни - един от най-превежданите български автори след 1989г. Автор е на стихосбирките "Лапидариум", "Черешата на един народ", "Писма до Гаустин" и антологичната "Балади и разпади" (2007). Неговият "Естествен роман" има шест издания у нас и е публикуван на десет езика, между които английски, немски, френски, италиански, датски, чешки и др. Рецензиран е в издания като "Нюйоркър", "Гардиън", "Вилидж войс"... Автор е на книгата с разкази "И други истории", преведена на няколко езика. Редактор на сборника "Аз живях социализма. 171 лични истории" и съавтор на "Инвентарна книга на социализма". През 2011 г. излезе вторият му роман "Физика на тъгата". Носител е на:  Националната литературна награда „Христо Г. Данов”, Наградата на читателите за най-продавана книга „Цветето на Хеликон”, на Литературната награда на София и на Наградата „Български роман на годината” връчвана от фонд „13 века България” и мн. др.
От 1998 до 2000 г. е преподавател в НБУ по писане на есе, а по-късно по съвременна българска литература (1999-2000). Георги Господинов за втори път води уъркшоп по творческо писане. През лятото по време на МОНТФИЗ Арт Фест Созопол 2013г. неговите занятия бяха едни от най-посещаваните и желани от участниците във фестивала.
 
Winter Art Fest 2014, Велинград, 3-5 януари и практическите тренинги, включени в програмата му, са подходящи за всички, които се занимават или биха искали да се занимават с актьорско майсторство, движение, сценична реч, ритмика и творческо писане - студенти в НАТФИЗ, ТК “Любен Гройс”, НБУ, ПУ, ЮЗУ, бъдещи кандидат-студенти, курсисти в школи, както и всички, които никога не са се занимавали с тези изкуства, но искат да опитат.
Допълнителна информация за фестивала, програмата, преподавателите, локацията и настаняването можете да намерите на: http://www.montfiz.com/winterartfest2014

Заявка за участие в Winter Art Fest 2014, Велинград, 3-5 януари могат да се направят в сайта на организатора на Фестивала – МОНТФИЗ (www.montfiz.com) или на телефон 089 911 82 52.

За въпроси и допълнителна информация, моля обръщайте се към Силвия Николова на тел.: 0898 733 433 или на e-mail: s.nikolova22@gmail.com

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft