новини и събития

15
Септември
БНТ учи децата на пътна безопасност с концерт в зоопарка

Ден преди старта на новата учебна година националната телевизия продължава успешната кампания "Спри, детето запази!"

С голям концерт в Столичния зоопарк Българската национална телевизия и Столична община продължават кампанията по пътна безопасност "Спри, детето запази!". Празникът, който ще запознае децата по атрактивен и забавен начин с правилата за движение по пътищата, започва в 16:00 часа днес - 15-ти септември в зоологическата градина и включва много изненади, песни и игри.

Специално за кампанията на БНТ сцената в зоопарка бе преобразена с маркировка и пътни знаци, за да могат децата от 3 до 14 години да се научат на място как да пресичат безопасно, как да карат велосипед, ролери и кънки - така че да се предпазят от инциденти на пътя. Сцената ще остане така аранжирана за постоянно.

В неделя заедно с гостите на празника ще бъдат певците Богдан Томов, Искрен Пецов, Боби Шоу, балет "Ив Денс" и любимите приятели на малчуганите Топчо, Многознайко, Всезнайко, бате Стойко Песнопойко и Пипи Дългото чорапче. Всички те, освен много песни и танци, са подготвили и игри, забавни викторини и подаръци.

Инициативата на БНТ, която стартира през 2012 г., има за цел да припомни преди началото на новата учебна година основните правила за безопасно движение по пътищата, както и какви мерки са необходими за предотвратяване на пътно-транспортните произшествия с участието на деца. Активното им движение по улиците през септември, като пешеходци, велосипедисти и участници в движението, ги прави отново най-малко защитени и потенциални жертви на пътя. Проучванията показват, че най-голямо влияние за възпитанието на култура на пътя и изграждането на навици при децата има семейството.

На празника са поканени министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, както и лица на БНТ, които подкрепят кампанията "Спри, детето запази!". Партньор на събитието е дружество "Ученически отдих и спорт" към Министерството на образованието и науката.

Източник: http://bnt.bg/

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2021 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft