новини и събития

БНР подкрепя Коледната инициатива на фондация И аз мога

Българското национално радио подкрепя Коледната инициатива на фондация И АЗ МОГА / I can too, чиято цел е изграждането на Център за деца с аутизъм в град Пловдив.

Гласовете от новините на БНР – Албена Тонева, Ангел Григоров, Николай Петров и Рад Каменски са най-новите лица на И АЗ МОГА / I can too. Журналистите от обществената медия вече популяризират в националния ефир на БНР благородната Коледна кампания. Те участваха и  в специална фотосесия в знак на съпричастност към благотворителната кауза,  като така се нареждат до световно известни личности, ангажирани вече с идеята на  И АЗ МОГА, сред които са: Антонио Бандерас, Долф Лундгрен, писателят Джон Кехоу и др.

Броят на децата с аутизъм в България е над 16 000, като в Пловдив техният брой е повече от 6 000. Общината в града предостави за безвъзмездно ползване помещение, което се нуждае от цялостен ремонт.  В момента усилията са насочени към набиране на финансови средства за реализацията на благотворителния проект.

Центърът ще приема деца на възраст от 3 до 18 г., като за тях ще се грижат специално обучени специалисти, които ще помагат и на родителите. Ще има "работилници" за деца по фотография, рисуване/глина, готварство, градинарство, музика/танци, техника и конструиране, театър и околен свят, за да могат децата да развиват своите способности, които да им помогнат да се справят с аутизма и да се социализират по-лесно. Центърът ще помага за тяхната интеграция и пълноценен живот. Ще предоставя терапевтични, образователни, рехабилитационни услуги за децата и техните семейства в хармонична, ненатраплива и безопасна среда за децата.

БНР подкрепя и популяризира инициативата на фондация И АЗ МОГА,  с вярата на целия екип, че всеки може да промени света към по-добро......с това, което може най-добре!

Заедно можем по-бързо да помогнем! Присъединете се и Вие с идеи, с контакти, с доброволчески труд, с дарение или с на sms 1415. Посетете www.icantoo.eu.

За да може всяко дете да каже: И АЗ МОГА!

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft