новини и събития

19
Октомври
Благотворителен фестивал Играй живота

Второто издание на фестивала „Играй живота“ събира на една сцена рок и рап звезди в подкрепа на каузата за детство без насилие.

На 19 и 20 октомври 2013 г. (събота и неделя) пред паметника на Съветската армия ще се проведе второто издание на благотворителния фестивал "ИГРАЙ ЖИВОТА", организиран от фондация „Цветан Цанов” в подкрепа на каузата за детство без насилие. Сред звездите, които ще се включат в концертите през тази година са D2, Ъпсурт, Мария Илиева, Спенс и DJ Groovy, Лора Караджова, Криско, Ogi 23, Wosh & Feel, Shangri-La, Криста, Тома, Део, Лео и Играта, Last Hope, Сепуко 6, Ревю, SkilleR, Piranha, Goodslav и Ice Cream. Официалното откриване на фестивала ще дадат ансамбъл "Българе".

Основната цел на събитието, което се провежда с подкрепата на Столична община, е да покаже на тийнейджърите, че има креативни начини да изразходват енергията си и да ги провокира да бъдат отговорни към собствения си живот и този на своите връстници. Освен концертите през двата дни, в рамките на фестивала ИГРАЙ ЖИВOТА ще се проведе Национално Състезание по Скейтборд "Skatebg - финали 2013" организирано от Kool Events и включващо най-добрите скейтъри, най-добрите трикове и най - добрия скейтпарк, а сред другите дневни ивенти ще има Bboy battles, демонстрации по BMX, Hip Hop dance show, демонстрации на колички с радио управление.

Фондация „Цветан Цанов” е създадена с името на дванадесетгодишния Цветан, убит на 23 август 2011г. от друго момче. След трагедията родителите на Цветан основават фондацията като начин да се потърси решение на все по-наболелия проблем с тийнейджърската агресия и насилието между децата в България. Сред дейностите на фондацията са ранно откриване на деца с повишен риск от извършване на насилие и съответно работа с тях. “Идеята е да се открият качествата на всяко дете и да му се покажат възможности за бъдещето”, вярват Иван и Иванка Цанови. Една от целите им е изграждането на верига от центрове, в които различни специалисти да работят с деца, предлагайки им възможности да открият пътя си за реализация и сили да говорят за важните неща в живота.

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft