новини и събития

Безплатни ателиета по рисуване и фотография в Софийска градска художествена галерия

Стартираха програмите на Фондация Easyart "Изкуство за малките" и "Фотография за малките" в Софийска градска художествена галерия, които дават възможност на децата да рисуват, снимат и да се забавляват, по един непринуден начин да се запознаят с произведенията на изкуството в галерията. Занятията по рисуване се провеждат всяка събота от 11:00 ч., а по фотография от 15:30 ч. Актуална информация винаги можете да откриете на facebook профила на фондацията:
https://www.facebook.com/pages/Easyart-Bulgaria/153399914770188.

Детските програми са със свободен достъп, което има за цел да превърне музеите в лесно достъпно и привлекателно място, както за децата, така и за техните родители.

Двете ателиета са спонсорирани от Фондация Америка за България, като благодарение на това те са напълно безплатни за всички посетители. В ателието по рисуване на децата се предоставят материали за всяко едно занятие, като на място могат да разчитат на съветите на компетентни млади преподаватели – студенти от Национална художествена академия.

Рисувайки в залите на музеите, децата имат възможност да се запознаят с произведенията на изкуството, а организирането на импровизирана изложба с техните рисунки накрая на всеки сеанс цели да им даде самочуствие и самоувервеност на истински творци.

Заниманията по фотография от своя страна се водят от Алберто Стайков – художник фотограф. Децата получават теоретична информация за фотографското изкуство, практически насоки и конкретни задачи, които да изпълняват заедно.

„Истината е, че в музеите има нужда от подобни инициативи, специално насочени за детска аудитория. Децата обичат изкуството, но не винаги намират галериите и музеите за привлекателно място. Те обичат да рисуват, а не всички имат възможност да посещават частни школи. Програми като нашите дават възможност повече деца да се докоснат до света на изкуството по един забавен начин, да посетят галериите и музеите, като специално за тях там има активности, които да привлекат вниманието им и да провокират интереса им. – споделя Станка Желева /председател на Фондация Easyart/ - Благодаря на нашите партньори от Америка за България и Софийска градска галерия, с които работим, затова че ни се довериха и направиха тази инициатива възможна.”

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft