новини и събития

24
Февруари
Безплатните представления за деца и родители продължават

За щастие на деца и родители тази неделя ще бъде представена поредната завладяваща и поучителна история на театър „Дани и Деси”.

Поредната „Забавна артнеделя”, организирана от Арт Рентал ще се състои на 24 февруари от 11.00 ч. в Towers Gallery, на втория етаж на Софарма Шопинг Център. Ще можете да видите „Кратка квак история” и да включите детето си в забавното артателие.
Представлението е по приказка на една от седемте носителки в света на Андерсенов диплом за детска литература - Кина Къдрева. Спектакълът е субсидиран чрез конкурс от Националния център за театър – София. А актрисата Таня Евтимова получава номинация за най - добра женска роля от академия „Куклар - 97“ – София.
През ноември 1998 г. е излъчен по БНТ в „Лека нощ, деца!“, а през 2002 г. представя българската култура в Европа по проекта „Европолия“ в столицата на Европейския съюз – Брюксел. Трупата, състояща се от Таня Евтимова (режисура), Деси Димова (музика) и инж. Атанас Евтимов (сценография), е представяла трогателната история в множество куклени фестивали в България и чужбина.

Спектакълът с оригинално заглавие на приказката на Кина Къдрева „Малка жабешка история“ заинтригува с необичайната тема за времето, което незабелязано минава покрай нас. На пръв поглед тази тема не вълнува детското съзнание, но понятието време кара малчуганите да задават множество въпроси – какво е рожденият ден, как възрастните са станали големи, как един ден се сменя с друг и т.н. В тази история промяната на малката попова лъжичка дава осезателното усещане как времето минава и оставя своя знак във всичко около нас. Минавайки през различни дни и периоди, малката попова лъжичка, превръщаща се в жабче, научава отговорите на всички тези въпроси от мама, тате и баба, която, както и в живота, е носител на мъдростта: „Времето минава, нека си минава.... нещо ни отнема, нещо ни оставя....“.

След постановката от 13.00 ч. ще се проведе артателие, водено от художничката Дани Годинова. В него децата ще могат да си изработят героите от приказката от различни материали, както и да си направят красиви мартенички. А най-малките посетители ще могат да оцветяват героите от приказката.

„Забавните Арт Недели” се провеждат в галерията на Арт Рентал в Софарма Бизнес Тауърс, местростанция „Г. М. Димитров” през седмица, точно в 11.00 и са безплатни. 

 
Концерт на барабанисти от ЦМИ

С голямо вълнение и гордост, ви представяме за поредна година предстоящия Коледен концерт на ...още

 
В очакване на Бъдни вечер и Коледа

Животът на българина е преплетен с разнообразни обичаи и ритуали. Традицията повелява да ги ...още

 
„Коледни картички”

Вълшебната къща на Ема, ви кани в Събота (9/12/17) и Неделя (10/12/17)от 17:00 ч. на работилница ...още

 
Вълшебната къща на Ема

Вълшебната къща на Ема, ви кани в Събота (9/12/17) и Неделя (10/12/17)от 13:00 ч. на работилница ...още

 
ЗАПОЗНАЙ СЕ С ОГЮСТ РОДЕН

Програма за деца от 6 до 12 години Отдел „Образователни програми“ на Националната ...още

© 2017 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft