новини и събития

24
Февруари
Безплатните представления за деца и родители продължават

За щастие на деца и родители тази неделя ще бъде представена поредната завладяваща и поучителна история на театър „Дани и Деси”.

Поредната „Забавна артнеделя”, организирана от Арт Рентал ще се състои на 24 февруари от 11.00 ч. в Towers Gallery, на втория етаж на Софарма Шопинг Център. Ще можете да видите „Кратка квак история” и да включите детето си в забавното артателие.
Представлението е по приказка на една от седемте носителки в света на Андерсенов диплом за детска литература - Кина Къдрева. Спектакълът е субсидиран чрез конкурс от Националния център за театър – София. А актрисата Таня Евтимова получава номинация за най - добра женска роля от академия „Куклар - 97“ – София.
През ноември 1998 г. е излъчен по БНТ в „Лека нощ, деца!“, а през 2002 г. представя българската култура в Европа по проекта „Европолия“ в столицата на Европейския съюз – Брюксел. Трупата, състояща се от Таня Евтимова (режисура), Деси Димова (музика) и инж. Атанас Евтимов (сценография), е представяла трогателната история в множество куклени фестивали в България и чужбина.

Спектакълът с оригинално заглавие на приказката на Кина Къдрева „Малка жабешка история“ заинтригува с необичайната тема за времето, което незабелязано минава покрай нас. На пръв поглед тази тема не вълнува детското съзнание, но понятието време кара малчуганите да задават множество въпроси – какво е рожденият ден, как възрастните са станали големи, как един ден се сменя с друг и т.н. В тази история промяната на малката попова лъжичка дава осезателното усещане как времето минава и оставя своя знак във всичко около нас. Минавайки през различни дни и периоди, малката попова лъжичка, превръщаща се в жабче, научава отговорите на всички тези въпроси от мама, тате и баба, която, както и в живота, е носител на мъдростта: „Времето минава, нека си минава.... нещо ни отнема, нещо ни оставя....“.

След постановката от 13.00 ч. ще се проведе артателие, водено от художничката Дани Годинова. В него децата ще могат да си изработят героите от приказката от различни материали, както и да си направят красиви мартенички. А най-малките посетители ще могат да оцветяват героите от приказката.

„Забавните Арт Недели” се провеждат в галерията на Арт Рентал в Софарма Бизнес Тауърс, местростанция „Г. М. Димитров” през седмица, точно в 11.00 и са безплатни. 

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft