новини и събития

24
Февруари
Безплатните представления за деца и родители продължават

За щастие на деца и родители тази неделя ще бъде представена поредната завладяваща и поучителна история на театър „Дани и Деси”.

Поредната „Забавна артнеделя”, организирана от Арт Рентал ще се състои на 24 февруари от 11.00 ч. в Towers Gallery, на втория етаж на Софарма Шопинг Център. Ще можете да видите „Кратка квак история” и да включите детето си в забавното артателие.
Представлението е по приказка на една от седемте носителки в света на Андерсенов диплом за детска литература - Кина Къдрева. Спектакълът е субсидиран чрез конкурс от Националния център за театър – София. А актрисата Таня Евтимова получава номинация за най - добра женска роля от академия „Куклар - 97“ – София.
През ноември 1998 г. е излъчен по БНТ в „Лека нощ, деца!“, а през 2002 г. представя българската култура в Европа по проекта „Европолия“ в столицата на Европейския съюз – Брюксел. Трупата, състояща се от Таня Евтимова (режисура), Деси Димова (музика) и инж. Атанас Евтимов (сценография), е представяла трогателната история в множество куклени фестивали в България и чужбина.

Спектакълът с оригинално заглавие на приказката на Кина Къдрева „Малка жабешка история“ заинтригува с необичайната тема за времето, което незабелязано минава покрай нас. На пръв поглед тази тема не вълнува детското съзнание, но понятието време кара малчуганите да задават множество въпроси – какво е рожденият ден, как възрастните са станали големи, как един ден се сменя с друг и т.н. В тази история промяната на малката попова лъжичка дава осезателното усещане как времето минава и оставя своя знак във всичко около нас. Минавайки през различни дни и периоди, малката попова лъжичка, превръщаща се в жабче, научава отговорите на всички тези въпроси от мама, тате и баба, която, както и в живота, е носител на мъдростта: „Времето минава, нека си минава.... нещо ни отнема, нещо ни оставя....“.

След постановката от 13.00 ч. ще се проведе артателие, водено от художничката Дани Годинова. В него децата ще могат да си изработят героите от приказката от различни материали, както и да си направят красиви мартенички. А най-малките посетители ще могат да оцветяват героите от приказката.

„Забавните Арт Недели” се провеждат в галерията на Арт Рентал в Софарма Бизнес Тауърс, местростанция „Г. М. Димитров” през седмица, точно в 11.00 и са безплатни. 

 
Неделна кулинарна работилница: Плодови лодки

Лодките може да бъдат и вкусни, ако ги приготвим с много въображение! В неделния августовски ...още

 
Стотици деца майсториха аксесоари за маскен бал на „LIDL НЕДЕЛЯ В МУЗЕЙКО“

Августовското издание на „Lidl неделя в Музейко“ предизвика стотици деца с творчески ...още

 
ОЛАФ ОСТЕН

Commuting 2018a Ателие за деца от 6 до 12 години Каним малките любители на изкуството в ...още

 
СРЪЧНИ ИЗОБРЕТАТЕЛИ НА „LIDL НЕДЕЛЯ В МУЗЕЙКО“

Тази неделя, 12 август, „Lidl неделя в Музейко“ предизвиква всички малки ...още

 
Куклен театър "Сладоледена приказка" с подарък сладолед :)

Заповядайте в неделя, 12 август от 11 часа в Мега Мол и се насладете на куклен театър с вкусното ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft