новини и събития

21
Февруари
Бароков Концерт на възглавници

На 21.02.2016г., от 11:00 и 17:00ч. в Съюза на архитектите на ул. “Кракра” №11 ще посрещнем четирима изключителни музиканти, които пристигат от Амстердам специално за Бароковия Концерт на възглавници. Чрез тяхното музициране, те щедокажат, че можем да се върнем назад във времето в бароковата епоха, която властва в изкуствата преди повече от 300 години.

Японската цигуларка Нойури Хазамае носител на едни от най-престижните награди за барокови цигулари в света и се радва на бляскава кариера в родината си. Испанският флейтист Пабло Соса дел Росарио трупа сериозен опит в различни барокови ансамбли, докато завършва магистратурата си в Холандия. Алон Портал ще се включи с виола да гамба, след като е свирил с диригенти като Франс Брюген и Оркестъра на 18 век. Единствената българка в състава, Яна Борисова, е запленена по клавесина в Джулиард Скуул и е концертирала в прочути зали като „Алис Тули“ в Ню Йорк, „Еспланада“ в Сингапур и Токийската опера. Музикалната им програма е изцяло френска и ще обхване едни от най-известните композитори от това време като Франсоа Купрен и Жан-Филип Рамо. Водещата Ирина Първанова ще има трудната задача да улесни комуникацията между музиканти и публика предвид четирите различни езика, които музикантите говорят. Дали тя ще го постигне така, че дори и най-малкият зрител да затанцува в бароков ритъм, ще разберем съвсем скоро.

Както и на всички останали Концерти на възглавници от настоящия сезон, и този път ще има награда за най-креативния почитател с медал за Най-оригинален костюм. А в Работилницата на възглавници ще бъде предоставена възможността за допълнително усъвършенстване на костюма с изработване на подходящи елементи в бароков стил.

Билети за събитието се предлагат на www.pillows.bg.

„Концерт на възглавници” е проект на Модо България и се осъществява с подкрепата на Детски Дневник, Калинел и FunBook.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft