новини и събития

Балерините на БТЦ Грация спечелиха награди от турнир в Словакия

На 14 – 17 март 2014 год. в гр. Пиещани – Словакия се състоя Европейска танцова квалификация. Представителките на БТЦ „Грация" при НЧ „Възродена Искра - 2000” представиха достойно България в състезанието „Dance star Slovakia 2014”, което е квалификация за Световния танцов шампионат „Dancestar final – World dance masters 2014“ в град Пореч – Хърватска.

БТЦ „Грация" се състезаваше на квалификацията като част от Националния отбор на България към БФСТД. Възпитаничките на БТЦ "Грация" са официално лицензирани членове на ESDU .
Ученичките на г-жа Алла Ангелова завоюваха три първи места, от тях две във формат „Малка група - деца до 12 години” и едно в „Соло изпълнение – деца до 12 години”. Тези първи места осигуриха три квоти за участието им в Световния финал в гр. Пореч – Хърватска през месец май 2014 год.

След състезанието ръководителят на  БТЦ „Грация” Алла Ангелова сподели:
„Тъй като за всяко изпълнение се налага да плащаме лиценз за членството в евро, такса участие в евро, такса разрешение за квалификация също в евро, ние се отказахме да покажем повече от нашия богат и разно стилов  репертоар, в който са заети всички наши възпитанички. Изглежда други колективи от България имат повече късмет във финансово отношение, за да представят едва ли не цялата годишна продукция. Въпреки безразличието на някои фирми в града да подпомогнат за това участие на казанлъшките деца в представянето на тяхното творчество на Европейско ниво, ние заедно с нашите родители успяхме да го сторим. А това е по-ценно и има своята благородна стойност !!!“

Независимо от малкото присъствие / само 4 балерини от балетен център „Грация" от Казанлък/ нашите възпитанички успяха да направят нужното впечатление на международното професионално жури за своята добра подготовка и оригинална конкурсна програма. Браво на нашите ученички!!! Пожелаваме ви, мили грации, лека подготовка и настроение към следващите върхове в изкуството на танца !!!

Честити награди и квоти!!!

Източник: www.kazanlak.com

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft