новини и събития

Баби дядовци и внуци общуват и творят на 12-ти юли в парка Заимов

Третото издание на социалната инициатива „Цветовете на сърцето”  ще се случи на 12-ти юли

София, четвъртък, 5 юли 2012

Баби, дядовци и техните внуци ще играят и творят заедно в целодневен творчески празник на открито на 12-ти юли (четвъртък) в парка Заимов в столицата. Идеен автор и организатор на събитието, което ще събере поколенията в съвместни творчески работилници, е Сдружение „Съзнание” в партньорство с Образователен център „МеДиа”. Проектът е създаден под вдъхновяващото име „Цветовете на сърцето – баба, дядо и детето” и е подкрепен отСтолична Програма Култура.

Творческите работилници ще отворят врати в 10:00, а първата по рода си „прегръдка между поколенията”,  ще направим на официалното откриване в 11:30 ч., когато възрастни хора и техните внуци ще изразят любовта помежду си и неразривната връзка между поколенията с групова прегръдка пред собственоръчно изрисувано художествено табло. За да даде символичен старт на прегръдката е поканен кметът на София, госпожа Йорданка Фандъкова.

В рамките на деня ще се проведат 5 на брой творчески работилници: работа с вълна, плетене, народно творчество (песни, танци), арт терапия, сладки приказки.  В дейностите ще вземат участие възрастни хора от „Федерацията на туристите ветерани”, Асоциацията на родителите на децата с увреден слун и деца от „МеДиа” със своите баба и дядо. Осъществяването на творческия празник се случва с любезното съдействие на минерална вода „Горна Баня”, Пен Д Ор,  100% Think Fresh и издателство „Фют”.

В същността на празника „Цветовете на сърцето – баба, дадо и детето” е залегнала идеята на организаторите от Сдружение „Съзнание” и Образователен център „МеДиа” да създадат уютно пространство сред природата в големия град, в което възрастни хора и техните внуци да творят заедно и да споделят радостта от общуването помежду си. По този начин участниците ще станат съпричастни и на Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията 2012.

„На едно по-дълбоко, лично ниво, чрез този проект всеки от екипа на двете организации има желание да сподели любовта си към своите баба и дядо, които са оказали огромно влияние върху живота и израстването му”, споделя ръководителят на проекта Милена Каменова от Сдружение „Съзнание”. А управителят на Образователен център „МеДиа” Мария Дерменджиева допълва: „По време на работата ни с деца ние постоянно мислим за техните родители и начина по който преживяват и се справят в грижата за децата си. Това неминуемо ни води до съпричастност и към възрастните хора, които нерядко влагат много време и всеотдайност в отглеждането на внуците си. С тази инициатива бихме искали да изразим и нашата благодарност и преклонение към тази грижа и да създадем повод за споделяне на радостни, творчески мигове между възрастните и малките деца”. От „МеДиа” коментират още, че с тази инициатива искат да обърнат внимание и на една важна за всички семейства тема през този период на годината, която са обобщили с въпроса „Какво ще прави вашето дете през лятото?”. Всяко дете има нужда през летните месеци и от творчески занимания и игри, които развиват потенциала му, е мнението на екипа на центъра. С арт работилниците в парка организаторите искат да покажат, че това би могло да се случи и с участието на възрастните хора.

Сдружение “СъЗнание”е неправителствена организация, която работи за налагане на алтернативните образователни методи в България. СъЗнание осъществява социални проекти на базата на учене чрез преживяване с послания за стимулиране на творческата енергия, свързване между хората, толерантност към различията,подкрепа на децата в неравностойно положение, любов и уважение към децата.

МеДиа” е един от най-големите образователни центрове на територията на България,който провеждачуждоезиково обучение и занимални, както и най-разнообразни творчески, психологически, спортни и еко инициативи.  Известен е с вдъхновяващите си лагери сред природата, курсовете за развитие на творческияпотенциал на децата, курсаза интелектуално и социално развитие ”Красив ум" и др.

 

За допълнителна информация:
Милена Каменова, Ръководител на проекта, тел. 0878 55 24 32, m.kamenova@mediaedu.bg
Венцислав Ненков, връзки с медиите, тел. 0887246925, 0899152919,pr@mediaedu.bg

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft