новини и събития

09
Юли
Арт Ваканция на Витоша 2018г Рисуване Кино и Музика

Детски Екостационар „Бели Брези“, 09.07 – 03.08.2018г.

За четвърта поредна година, този път за четири седмици, в слънчевия Детски Екостационар „Бели Брези“, се завръща Арт Ваканция на Витоша. Това е проект на MUSIC PLAY, който обхваща три сфери на изкуството и ги представя на деца от различни възрасти.

Седмица 1, между 09 – 13 юли, е посветена на Рисуването и Приложните изкуства. В нея професионалистите от Арт галерия Факири ще покажат на децата разнообразието от възможни интерпретации на природни теми свързани с планината, екологията и опазването им, както и ще запознаят децата с няколко разнообразни и забавни техники и изразни средства на пластичното и изобразително изкуство.

Седмица 2 и Седмица 3, между 16 – 20 юли и съответно 23 – 27 юли, ще ни пренесат в света на Киното, където талантливите Яна Титова и Александър Алексиев влизат в ролята на ментори. С тях децата ще научат детайли от кухнята на малкия и големия екран. Ще бъде пресъздаден целия процес, от измислянето на сценария до монтирането на заснетите кадри. А крайният резултат ще бъдат два чисто нови късометражни филма.

Седмица 4 е посветена на Музиката, между 30 юли и 3 август. Малчуганите ще разберат повече за ритъма, нотите и любопитни факти за известни Композитори. В компанията на нови приятели и сред прекрасната планинска атмосфера децата ще изучават различни музикални инструменти, ще пеят и ще имат възможността да създават музика по изцяло електронен път със Sound Ninja Academy.

За финал всички са поканени на Музикален пикник в планината с концерт на децата от седмица 4.

Арт Ваканция на Витоша 2018г. се осъществява с подкрепата на „Застрахователно дружество Евроинс” АД, Здравословен, Лактима Балкан, Weleda и Leya bars.

Всеки записал се до 1 юли 2018г. получава 10% намаление от таксата. Подробна информация за програмата може да намерите на http://musicplay.eu/
Мюзик Плей България е културна организация, която създава здравословна културно-музикална среда за децата и подрастващите. Дейностите, чрез които екипът на Мюзик Плей осъществява поставените цели са: Музикално училище за деца, индивидуални уроци по различни музикални инструменти и Арт Ваканция на Витоша.

За контакт: Диди Бранкова, +359 894 760 154 или info@musicplay.eu


 

 
Деца правят шлемове и щитове в музейната работилница в Кюстендил

За четвърта поредна година в музейния детски кът в Регионалния исторически музей в Кюстендил, ...още

 
Да си направим Морски фенер

Лято, слънце, море и естествено множество мидички, рапанчета , пясък. Колко много идеи за ...още

 
Да си направим Разделител за книжки

Лятото е време и за чете на всички книжки, които са ни дали по списък от училище, или просто ни ...още

 
Как да си направим слайм

Вече има много различни „рецепти” как да си направим слайм. Коя обаче е оригиналната ...още

 
Да си направим Сладкиши за деня на Шоколада

Няма как да отпразнуваме Европейския ден на Шоколада по подобаващо от това да си направим ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft