новини и събития

09
Март
Акордеонов Концерт на възглавници

Полският акордеонист Клаудиуш Баран пристига в София специално за така популярните Концерти на възглавници. Той е носител на наградата "Фридерик" - еквивалента на "Грами" в Полша. Г-н Баран се радва на блестяща кариера из целия свят и преподава във варшавската консерватория. Акордеоновият Концерт на възглавници ще се състои на 9-ти март 2014г, в 11:00 и в 17:00ч. в Съюза на архитектите на ул. "Кракра" №11 в гр. София. Билетите ще се продават непосредствено преди концерта, а предварителнилните резервации са силно препоръчителни.

Класическите концерти за соло акордеон са голяма рядкост, а да попаднеш на истински добър инструменталист е цяло чудо. Освен забележителни произведения от полски и руски композитори, в програмата ще чуем и любими на публиката творби като “Танцът на бонбонената фея” из балета “Лешникотрошачката” от Чайковски.

Клаудиуш Баран е роден в Пшемишъл, Полша. През 1995г. завършва Музикалната академия „Фридерик Шопен” във Варшава в класа на проф. Йежи Юрек. Със спечелването на стипендия от френското правителство, той продължава следването си в Консерваторията „Пол Дюка” в Париж, в класа на проф. Макс Боне.
Носител е на първи награди от значими конкурси като: Полски акордеонов конкурс в Катовице (1993), Международния акордеонов конкурс в Кастелфидардо, Италия (1997), Международния акордеонов конкурс в Париж (1997).
Има множество концертни турнета като солист и камерен изпълнител, както и със симфонични оркестри из цяла Полша, а също и във така и във Франция, Италия, Австрия, Украйна, Русия, Испания, Чехия, Германия, Беларус, Люксембург, Сърбия, Литва, Естония, Великобритания, Китай, Норвегия, Швейцария и Аржентина.
През 2003г. компанията Sony Classical Music издава негов албум със солови и камерни творби от Астор Пиацола. Издаденият диск спечелва наградата на Phonographic Academy – „Фредерик 20013” в категорията “Най-добър албум за камерна музика”. Това е най-голямата музикална награда в Полша, която се равнява на американската“Грами”.
Клаудиуш Баран е канен да преподава като лектор в международни музикални курсове в Полша, Франция и Сърбия. От 2011г. работи в Музикалния университет „Фридерик Шопен” като декан на Инструменталния факултет.

„Концерт на възглавници” е проект на Модо България и се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България”, Детски Дневник, Калинел и FunBook. Гостуването на Клаудиуш Баран е възможно благодарение на изключителното съдействие на Полския институт в София.

Повече информация и билети на www.pillows.bg.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft