новини и събития

15
Юни
Аз ученикът – първо по рода си събитие за тийнейджъри

“Аз, ученикът” е полудневно събитие за тийнейджъри, което ще се състои на 15-ти юни 2013г. в Зала 2 на НДК между 12 и 17 часа, с подкрепата на фондация Credo Bonum и Българо-Американска Кредитна Банка. Темата на събитието е “Следвам мечтите си!”. To цели да вдъхнови младежите да бъдат любознателни, активни и да не се отказват при сблъсък с трудностите.

“Аз, ученикът” e идея на Мирослава Атанасова и Елизабет Радкова, ученички от 9А клас на 54-то СОУ “Св. Иван Рилски”. Според тях повечето от връстниците им нямат мотивация да преследват мечтите си, страхуват се от провала и нямат възможност да се срещат с вдъхновяващи ролеви модели. С помощта на съучениците си от клуб “Предприемачество” в 54-то СОУ и под менторството на Теодора Зарева, учител на “Заедно в час” и един от организаторите на конференцията TEDxBG, решават да организират събитие за тийнейджъри, което да вдъхнови младежите да преследват мечтите си.

На събитието учениците ще чуят презентации от успешни млади хора в сферите на изкуството, науката и предриемачеството, ще видят танцови и музикални изпълнения на талантливи ученици и ще имат възможност да разгледат информационни щандове на интересни програми и инициативи свързани с образование.

Сред лекторите на събитието са Дарин Маджаров, основател на Уча.се и носител на наградата “Златна ябълка” на “Национална мрежа за децата”; Любомир Янчев, ученик изобретател, създал система за гласово управление на дома; Мелина Крумова, основател на музикалното училище RockSchool.bg; единайсетокласникът Никола Димов, чиито екип печели първо място в  международния конкурс на НАСА за разработване на космически колонии NASA Ames Space Settlement Design Contest. Групата за съвременно изкуство Destructive Creation, която нашумя покрай боядисването на Паметника на съветската армия също ще вземе участие. Училището за певци D-Stars ще представи свои възпитаници, а танцьорите от Groovez ще покажат уменията си в хип-хопа.

В почивките Sofia Tech Park и училището по роботика Robopartans ще правят демонстрации с роботи и ще раздадат три стипендии за летни курсове по роботика. Момчетата от print3d.bg, ще покажат на присъстващите как работи един 3D принтер и как  се създават компютърни модели за него. Музикантите от “Фортисимо в клас” ще учат присъстващите да свирят на класически инструменти, а гражданско сдружение Политроник ще превръща учениците в бележити българи в игра с въпроси.

Благодарение на финансовата подкрепа на генералния спонор VIVACOM, както и на фондация Credo Bonum, БАКБ, Sofia Tech Park, Български Харвардски Клуб и кампанията “e-рециклирай”, събитието ще е напълно безплатно за учениците, а Harmonica ще подари вкусно хапване. Останали средства от организацията ще се използват за създаване на фонд за стипендии към 54-то СОУ.

За участие е нужна само регистрация!

Страница на събитието: https://www.facebook.com/AzUchenik

Линк за регистрация: http://twlr.me/KNO 

Източник: credobonum.bg

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft