фотография

Fusion Academy

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Иновативно преподаване и креативно учене

Fusion Academy е частна академия, предлагаща висококачествени обучения по езици и изкуства за деца и възрастни. Като екип, работещ в сферата на обученията и изкуствата, приемаме за своя мисия и цел да развиваме цялостно децата посредством синтез на образователните методи, да стимулираме развитието на груповата креативност, да спомогнем за въвеждането на красота и хармония в нас и в средата, в която живеем.

Ние възприемаме всяко дете като пълноправен партньор, който носи голям потенциал, и наша основна задача е процесът на обучение от относително външен процес за обучение на техники и съобщаване на информация да премине в процес на пробуждане на по-дълбоки творчески възможности.

Нашите курсове, освен предаването на конкретни знания, целят:

 • да въведат децата в етапите на цялостния творчески процес чрез средствата на вида изкуство, което изучават;
 • да разкрият и обогатяткачествата на всяко дете;
 • да насърчат изграждането на собствена гледна точка и да започнат да разбират чуждата;
 • да научат децата да работят в група и да осъзнаят позитивите от груповото творчество.

Изкуството е важна част от живота на човек и ние работим така, че децата да осъзнаят позитивите от него и да започнат да използват всичко научено в арт курсовете и в ежедневието си.

Курсовете за деца, които провеждаме, са в три факултета – Изобразителни, Приложни и Сценични изкуства:

Изобразителни изкуства

 • Курс по Рисуване 5-7/8-10 г.– седмични и уикенд групи. В курса по рисуване за най-малките ще работим като с големи професионалисти, умеещи да използват всички видове материали - акварел, темпера, акрилни, маслени бои, пастели, цветни моливи и флумастери, графични материали. Ще работим с цвят и форма, ще създаваме фигурална и нефигурална композиция, ще поставим основите на светлосенъчното изграждане и още много др.
 • Курс по Рисуване 10-14 г. – седмични групи. – децата на възраст 10-14 г.   ще имат възможносттада създават своите картини с всички професионалнихудожествени материалии средства като: молив, въглен, туш, темперни бои, акрилни бои, маслени бои, акварелни моливи и бои, сух пастел и комбинирането им в атрактивни смесени техники. В някои от модулите младите творци ще работят с компютър и софтуер за визуална обработка. Децата щерисуват пейзажи, портрети, карикатури, ще създадат първото си авторско лого, както и първия си дизайнерски плакат. Интересни акценти в цялостната програма са, че ще има преливане в други творчески курсове, като например фотография, дигитално рисуване, дизайн и др. Програмата е много богата и обхваща възможно най-голям брой теми, в различни художествени направления.
 • Курс по Дигитални изкуства 8-14 г. –седмични и уикенд групи. Изучаване и овладяване на дигиталния изобразителен процес. Курсът е синтез между класическо, дигитално рисуване и програмиране за деца. Тук децата ще се потопят в света на дигиталните изкуства по възможно най-приятния, лек и полезен начин. Ще направят първи стъпки в графичния дизайн,  илюстрацията, карикатурата, плакатната живопис, програмирането и много други.
 • Курс по Моделиране 8-14 г. – седмични и уикенд групи. В представата за дълбочина е силата на всяко изобразително изкуство, затова в курса ще наблегнем на култивирането на чувството за пространство. Ще развием абстрактното мислене и преоткриваме гледни точки. Развитие на въображението и естетическото чувство, развитие на пространственото виждане, съобразяване пропорциите и съотношенията при построяване на форма, първи умения за наблюдение, визуализация и работа с триизмерен образ, развитие на абстрактното мислене, формиране на собствен начин за творческо себеизразяване – всичко това чрез средствата на скулптурата.

Приложни изкуства

 • Курс по Моден дизайн 9-14 г. -неделни групи. Съчетаване на приложни, декоративни и ювелирни изкуства. Курсът е създаден, за да развиe креативното мислене у децата, превръщайки ги в малки модни специалисти и бижутери. Той ще им позволи да направят първи крачки към изразяване на индивидуалността си и своето разбиране за красота.
 • Курс по Дизайн и проектиране 9-14 г. - неделни групи. Единствен по рода си курс, съчетаващ в себе си продуктов, графичен, рекламен, моден и пространствен дизайн.Уникалността на този курс е, че децата получават професионални знания и умения, които се изучават предимно в средни и висши учебни заведения. Програмата е разработена специално за деца от 9 до 14-годишна възраст. В края на курса всяко дете ще има портфолио с 2D дизайнерски проекти и 3D макети. Работи се, както с класически методи, така и чрез компютърен софтуер.
 • Курс по Фотография 8-14 г. –седмични и уикенд часове. В курса по Фотография, децата ще усвоят основните фотографски похвати. Ще създадат различни произведения в жанровете портрет, пейзаж, репортаж, архитектура, натюрморт. Ще се научат да изграждат композиция и да работят със светлина, форма, цвят, гледна точка, перспектива и тн. Ще се научат да описват, защитават и анализират снимките си с цел по-дълбоко вникване в идеята на произведението, неговия смисъл, послание, цел, емоциите, които събужда.

Сценични изкуства

Fusion Academy предлага и езиково обучение по английски, немски и испански език за деца и възрастни. Повече информация вижте тук.

Социална отговорност

CSR политиката на Fusion Academy е насочена към подпомагане образованието на талантливи деца от семейства с ниски доходи. Екипът на Fusion Academy вярва, че всяко дете заслужава да развива своите потенциали и таланти, независимо от финансовите възможности на неговите родители/настойници. Това е и причината да си партнира по най-добрия начин с фондация Be Creative. Фондацията е организация с нестопанска цел, посветена в осигуряването на качествено образование, развитието на креативността и талантите на децата. Нейният основен проект “Креативност без граници” цели да осигури целогодишни стипендии за деца по езици и изкуства.

Целта на Fusion Academy е да осигури среда, в която всяко дете да реализира своите емоции, въображение, потребностите си от комуникация и творческа изява.През учебната 2016-2017 г. Академията ще предостави 10 стипендии за целогодишни обучителни курсове по езици и изкуства на деца от 5 до 14-годишна възраст. Кандидатстването за новата учебна 2016-2017  година е до 15 септември.

Повече информация можете да намерите на сайта на фондацията тук.

Други школи по фотография в София

 
Софийска фотографска школа

последните години фотографията претърпява бурно и изпълнено с промени развитие – придобива ...още

 
Детски фото курс към "Фото Павилион"

Магазин "Фото Павилион" стартира детски фото курс. Възрастова група 12-15г. Начало ...още

 
Детската академия на науките, изкуствата и спорта

Детската академия на науките, изкуствата и спорта е частна извънучилищна научнообразователна ...още

 
Фотография за Малките

Фондация „Графия“ организира безплатно обучение по фотография за деца от 9 до 13 ...още

 
Курс по фотография с Георги Неделчев

Курсове по фотография за начинаещи и напреднали. ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft