приложно изкуство

Школа "Клас" - Варна

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Различни, да бъдем заедно!

Това е основният принцип на школа „Клас”- Варна, която е създадена през 2002 година В школата се  предлага възможността на ученици от предучилищна възраст до ХІІ клас, на учители и на родители да се учат да работят в екип. Работата в класовете  е насочена преди всичко към развиване на мисленето и умението да се влиза в диалог с другия, да се общува, да се организира процесът за изпълнение на общата задача. Естествено се зачита индивидуалността на всеки, защото екипът изисква личности, а не изпълнители.

В школа „Клас” намират своето място както талантите в дадена област, така и онези, които постигат минимума или градят основата.

Всеки има своето място в работата, защото общата цел на всички в школа „Клас” е развитието на личността и на екипността.

Художник

Целта на работата в класа (1-4клас) е да се развиват уменията на децата да рисуват с различни техники. Идеята е да осмислят темата и да намерят като малки творци най-подходящите изразни средства, за да изразят своето виждане. Децата се занимават и с приложна дейност, като изработват картички и други сувенирни предмети във връзка с традиционните български празници.

Участието в конкурси – общински, национални и международни, е също част от дейността на класа, но не е доведено до самоцел. Желанието е децата да работят не само за да се представят, а за да усещат удоволствие от творческия процес, като в края на учебната година имат достатъчно свои работи, които да отнесат в дома като свидетелство за своето развитие и успехи.

Заниманията в класа са в съботните и неделните дни. Учител: Дана Цолова.

Вълшебство с думи (2-4) клас

Вълшебстващите с думите деца са от 2 до 4 клас. Те се учат да четат и да пишат преразкази, съчинения по дадено начало или край, по определена ситуация, по зададена тема, като стремежът е да се развива творческото им мислене и възможността им да се изразяват чрез илюстрация и слово. Много важен компонент в работата е овладяването на правописни и графични умения за оформяне на текста. В края на учебната година всяко дете събира и подрежда в своя книжчица онова, което е прочело и написало през годината.

Заниманията са в съботните и неделните дни.

Учители: Росица Славова (2 клас), Мария Димитрова (3-4 клас)

Журналист

Курсът по журналистика включва основни теми, част от които са: запознаване със спецификата на печатните и електронните медии; информационни източници; структура на вестника; основни журналистически жанрове; планиране, композиране и графично оформяне на вестника; провеждане на пресконференция.

Обучението има преди всичко практическа насоченост, защото е свързано със списването на вестник „Знак”.

Анимация

 

В класа по рисувана анимация се получават теоритични знания, но акцентът е върху създаването на продукт - анимационен филм на групата.

Учител: Емануела Цонева

Традиция

В класа ще се учи българската традиция, свързана с народния календар, чрез много практическа работа.

Учител: Мария Димитрова

 

И още...

Български език, Кандидат, Математик, Английски, Родинознание.

Други школи по приложно изкуство в Варна

 
Азбука на Въображението

„В действителния живот може да се влезе през главния вход, но може да се промъкнеш в него ...още

 
Детската къща

Разположена на тиха улица в центъра на Варна, Детската къща е място за развитие, творчество и ...още

 
Народно Читалище "Просвета 1927"

Народно читалище “Просвета” осъществява традиционна културно-просветна дейност от ...още

 
Артцентър ”Арлекин”

Арт клуб “Арлекин” е открит на 18 февруари 2006г. Замислен като сцена на арт ...още

 
Общински Детски Комплекс Каварна

Педагогическите услуги, които предлага ОДК, са на добро ниво – дейността е планирана за всяка ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft