Школа "Дедал"

arts_blue_line
изкуства за деца с увреждания  > неправителствени организации  > Варна
представяне grey_line

ШКОЛА ПО ИЗКУСТВАТА ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ ДЕДАЛ

Обучението е без заплащане с всички осигурени пособия, техника, материали и специализирана литература.

Школите са за деца, девойки и младежи от осем до двадесет и пет годишна възраст.

Целта на сдружението е създаване и функциониране на социален център по изкуствата - среда стимулираща развитието на деца, младежи и девойки в неравностойно положение, както и на млади творци. Промяна статуквото във всички сфери на обществения живот. Иницииране и провеждане на нестандартни пърформанси, изложби, фестивали, творчески срещи и школи по изкуствата.

Изобразително изкуство
Изучават се история на изкуството, различни техники, академична рисунка, съвременно изкуство. На същия принцип има подготовки за средните и висши училища в страната и чужбина. Организират се годишни изложби.

Фотография
Изучават се история на фотографията, различни техники, съвременно изкуство. На същия принцип има подготовки за средните и висши училища в страната и чужбина. Организират се годишни изложби и творчески срещи с известни артисти от цял свят.

Кинематография
Изучават се история на кинематографията, различни техники, съвременно изкуство. На същия принцип има подготовки за средните и висши училища в страната и чужбина. Организират се годишни представяния на продукциите на школата, заснемане и нелинеен монтаж на авторски имресии, късометражно, документално и игрално кино. Участие във фестивали.

Актьорско майсторство
В школата по актьорско майсторство се изучават техника на говора, пантомима, етюд, сценично поведение, история и обща теория на театралното изкуство, кукловодство. Организират се годишни спектакли, участия във фестивали. Подготовка за висшите училища в страната и чужбина.

Ударни инструменти
Изучават се класически и нестандартни инструменти, различни техники.Организират се jam-sessions, годишни концерти и творчески срещи с известни артисти от цял свят.

Други неправителствени организации в Варна

 
Фондация "Децата на бъдещето"

Създадахме фондацията  „Децата на Бъдещето”  през 2006г. Идеята се появи и ...още

 
Фондация "Карин Дом"

Визия Подобряване качеството на живот и предлагане на еднакви възможности за хората ...още

 
Фондация “Радост за нашите деца”

Фокусирани сме върху децата с увреждания и затруднения, и към техните семейства, но ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft