сръчковци

 > Цветни обеци от текстилен конец

Цветни обеци от текстилен конец

Вдъхновени от пролетта и вашия интерес към нашите предложения за арт занимания,  ви подаряваме поредната интересна и лесна идея за изработка на пъстри обеци в домашни условия.

Необходими са ви ножица, лепило - ц200, кукички за обеци (може да си ги направите от метален кламер ако нямате други) и дебели конци (текстилен шнур, канап, велурени или кожени  ленти).

Намажете обилно с лепило единия край на текстилния шнур и започнете да го навивате спираловидно, подобно на охлювче. Лепилото фиксира достатъчно добре, така че спиралата да си остане така както желаете.

След като приключите с единия цвят (големината на спиралата определяте вие), започнете с друг. Колкото повече цветове включите, толкова по-пъстри ще са вашите обеци.

Всеки следващ цвят е като продължение на предходния, т.е. началото на зеления конец е залепен, там където е срязан бежовия. Не се притеснявайте да използвате обилно лепилото - белия цвят се обезцветява след като изсъхне.

След като изсъхне лепилото (максимум час), поставете кукичките на обеците. Експериментирайте с цветовете и материалите. На снимката, сме предложили няколко алтернативи сред които можете да изберете различни форми цветове, материали.

Не се колебайте да се свържете с нас при затруднения в изработката на тези пъстри, пролетни аксесоари.

източник: Парти агенция АКВАРЕЛО

http://www.akvarelo.com/diy/view/43

© 2021 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft