Фестивал "Талантът обича всяко дете"

arts_blue_line
лагери  > езикови  > София
представяне grey_line

Фестивалът „Талантът обича всяко дете“ е част от съвместния проект „Талантът обича всяко дете“ на фондация „Фондацията“ и Академия Юнити. Фестивалът се провежда за първи път, като се организират отворени уъркшопи за деца в основните направления:

  • английски език;
  • драматичен театър;
  • куклен театър;
  • танцов театър;
  • изобразително изкуство (и сценография).

Уъркшопите ще бъдат осъществени чрез метода „Деца обучават деца“ – ще са водени предимно от децата, обучавани целогодишно в Академия Юнити, с помощта на техните преподаватели.

Достъпът до уъркшопите е свободен и безплатен за всички желаещи от цялата страна, след осъществено предварително записване. От всички деца, записали се и участвали в отворените уъркшопи, ще бъдат избрани 30, които ще имат възможността да се включат в закриващото представление на Фестивала. Децата ще бъдат избирани в зависимост от показания талант, интерес и мотивация за участие. Всички 30 деца ще получат награди, а 10 от тях ще бъдат отличени със специалната награда на Фондацията – стипендия „Талантът обича всяко дете“. Стипендията включва обучение в Академия Юнити, в рамките на учебната 2015/2016 година, в избран от детето курс: английски език, изобразително изкуство, драматичен или куклен театър. За наградите могат да участват деца на възраст от 8 до 14 години.

Защо „Деца обучават деца“?

Проектът „Талантът обича всяко дете“ изразява и един от най-важните аспекти, които следва да бъдат заложени в съвременното обучение на децата – развитието на ценности, като: грижа, взаимопомощ, комуникация и общуване в група, способност за предаване на уменията. Най-естественият начин за постигането на тези цели, е когато на децата се даде възможност да станат част от целия образователен процес – не само да бъдат обучавани, а и да обучават. По този начин, децата могат сами да променят своята гледна точка на възприятие на един и същи процес – от една страна се разширяват способностите за възприемане, а от друга тези за интерпретация, комуникация, поемане на отговорност за изграждане на цялостен процес. Всички деца от Академия Юнити, които ще водят уъркшопите, ще се преминали през обучение, което да им даде възможност да предадат знанията си по най-добрия начин на своите връстници.

Място и време на провеждане

гр. Добринище

06.08 – 09.08.2015 г.

Други езикови лагери в София

 
Покана за летни ваканции 2017 със Summerly!

През лято 2017  SUMMERLY  представя Nike футболни лагери с английски език в Англия ...още

 
Английски, спорт и походи на Витоша с Cosmos Sport

АНГЛИЙСКИ, СПОРТ И ПОХОДИ НА ВИТОША – при нас децата са ЩАСТЛИВИ!    ...още

 
Extreme English Summer Club 2014 - лятно езиково приключение за деца

Лятно езиково приключение за деца 7 – 13 години с преподаватели от Великобритания, с много ...още

 
Летни лагери на Мери Итън

Летните лагери на Мери Итън са великолепна поредица тематично разработени градски лагери, които ...още

 
Езиков морски лагер от Учебен Център Рая

Екипът на УЧЕБЕН ЦЕНТЪР РАЯ предлага на Вашето внимание ТОП оферта за ЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ, съчетано ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft