духови инструменти

Уроци по Саксофон и Тромпет към ЦМИ

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

“Център за музикални изкуства” е първата частна музикална школа от НОВ ТИП в България ,стартирала преди повече от 6 години, първоначално под името “Ново музикално училище”-България !

От позицията на човек с опит, гордо мога да заявя, че за не малкото време от нашето създаване, при нас се обучават хора от всички възрастови групи: от подрастващия ученик, предпочел да реализира себе си чрез музиката, до възрастния, прекарващ свободното си време в музикалните ни курсове, в присъствието на доказани професионалисти.

Саксофон
Преподавател: Атанас Хаджиев
 
Програма за обучение по саксофон.
  1. Запознаване с ученика, и неговите познания по музика.
  2. В зависимост от това, изработване на индивидуална програма, свързана с изучаване на музикалния език и музикално изразните средства.
  3. Свързване на тази идея за музиката, като език, с конкретния музикален инструмент. В случая саксофон, или кларинет. Изясняване на връзката между двата инструмента с цел овладяване и на двата, като това е въпрос на по напреднал стадии.
  4. За начало, започваме с упражнения за дишане, свързани със звукоизвличане интонация и овладяване на грифа на инструмента. Акцент върху звука, като основно изразно средство, и изграждане на представа за красив звук.
  5. След като бъде овладян този етап, преминаваме към изпълнение на леки музикални етюди и пиеси, за изграждане на представа за щрихи, артикулация, динамика, и постигане на изразително изпълнение свързано с красив звук, отчетлива артикулация и динамика на звука.
  6. Изучаването на музика и музикален инструмент, е като изучаване на език. Полезно е да се съчетаят уменията: слушане, четене, писане и говорене. В тази връзка е добре да се слуша, чете, пише и изпълнява музика, която е в сферата на изкуството. Като започнем от Класиката през всичко останало.
  7. Тук е момента да се отбележи, че обучението ще включва и изработване на представа - способности за импровизация свързани с джаза и поп музиката.
Тромпет
Преподавател: Стоян Стоянов
 
Звукът е най-важното качество на един музикант. За това курсът на обучение по тромпет е основно свързан с изграждането на добра постановка, лекота на звукоизвличането, издръжливост - нещата, които ни дават красив и богат звук.
Курсът е чудесна възможност за абсолютно начинаещи и за напреднали. Работата с професионалист позволява свирене на дуети и интерактивни упражнения.
И най-важното любов към музиката и тромпетът!

Други школи по духови инструменти в София

 
Джаз за деца

Фондация „Джазтет” е основана през 2013г в София. Мисията й е да популяризира джаза и ...още

 
Център за работа с изкуства "НЕО ГЕЯ"

ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ИЗКУСТВА "НЕО ГЕЯ" предлага: Приложни изкуства ...още

 
Детската академия на науките, изкуствата и спорта

Детската академия на науките, изкуствата и спорта е частна извънучилищна научнообразователна ...още

 
АРТ Школи Т.А.Й.М.С.

Т.А.Й.М.С. е дружество занимаващо се с организиране на уроци по танци , актьорско майсторство ...още

 
Music Art Center

В  Мusic art center се обучават, свирят и репетират, начинаещи  и  ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft