модерен балет

Танцова формация Магнифика

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Танцова формация "Магнифика" е създадена през февруари 2004г. в град Враца от Ралица Тодорова, която е завършила Българска народна хореография в Академия за музикално, и изобразително изкуство – гр.Пловдив.

Целите на Танцова формация "Магнифика" са:
  • Опазване и оживяване на местното културно- танцово наследство.
  • Развитие и разпространение на модерния танц, етно танц и танци, изградени на основата на модерния фолклорен танц.
  • Изучаване на танците на различни народи.
  • Популяризирането на танците като средство за трениране на духа и тялото, развиване и утвръждаване на духовните ценности, физическата култура, хармонията между красотата и изразителността на движенията, езика на тялото и душевното богатство сред младите хора.
Членовете на ТФ "Магнифика" са млади хора отдадени на танцовото изкуство. Основна част от дейността на формацията е българският народен танцов фолклор - народни танци от всички етнографски области на България. Работи се и в посока на осъвременяване и достъпно представяне на фолклора сред младото поколение. Танцуват се също модерни танци и танци на други народи.
 
През годините формацията непрекъснато се развива и обогатява репертоара си. С многобройните си концерти във Враца и страната "Магнифика" е популярна и много харесвана от публиката.
 
Последния проект "Малки моми пръстен топат" се осъществи  благодарение на помощта на Фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма "Живо наследство 2010" финансирана от Фондация "Америка за България". Възстановен бе автентичния обичай "Брашленкьо" от Врачанско, свързан с моминско ладуване /напяване на пръстени, с традиционните новогодишни гадания за здраве, за плодородие и женитба/.
 
Проекта завърши с пърформанс, представен септември 2010г. в Борисовата градина - София и пл."Хр. Ботев"- Враца, който провокира обществеността с фолклорен и съвременен танц, face art и body art.
 
Формация "Магнифика" участва в Международен Фолклорен Фестивал "Врачанска Пролет" /април 2009г. и 2011г./, Регионален фолклорен събор "Пръски от извора" – Враца /юни 2008г. и април 2010г./.
 
През май 2009"Магнифика" откри Международен пловдивски панаир.
 
Формацията участва в конкурс "Младите таланти на Враца" и бе класирана на призовите места в разделите – народни и модерни танци през 2007г. и 2010г.
 
"Магнифика" има много грамоти, както и благодарствени писма за участието си в благотворителни концерти.
 
Целогодишно се приемат желаещи да танцуват в "Магнифика" - както начинаещи, така и танцьори с опит.

Други школи по модерен балет в Враца

 
Балетно студио АРТ

Балетната школа към ч-ще "Развитие"-гр Враца е създадена през далечната 1957г.Школа с ...още

 
Младежки дом Враца

Рок група "Бодил" Най-новата формация в Дома е младежка вокална група ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft