народни танци

Районен младежки дом "Мошино"

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

ДЕТСКА ВОКАЛНА ГРУПА „ХВЪРЧИЛО”

Най- младата творческа формация на младежкия дом. Започва да пише своята творческа биография от м. октомври 2009 год. Неин художествен ръководител е музикалният педагог Елена Динева . Репертоарът на групата включва популярни детски песни. Любовта към пеенето е събрала тези 6-8 годишни деца. Още с първите си участия те грабнаха публиката с талант и артистичност. Вече имат и своята първа награда – Второ място от конкурса „Талантите на Перник” 2010 година.

Студио за илюзионни изкуства "Магика"

Вече пет години децата на Маг Жиров изучават тайните на илюзионното изкуство. Те са познати на всички малчугани от детските градини в кметство „Изток” и с магическия спектакъл „Жълтурана - Сладурана и Стъкления Роби” . Той е специално адаптиран за тях върху приказната книжка със същото заглавие по стихове на Юлия Кожинкова. Част от екологична програма за опазване на околната среда. Запознава по забавен и достъпен начин децата с формите за разделно събиране на отпадъци. Все повече деца проявяват интерес да се занимават с това изкуство.

Студио „Магика” е носител на награда от ХV детски празник „Чичо Стоян” – село Дивотино през 2008 год.

ВОКАЛНА ФОРМАЦИЯ „СИНЕВА”

Идеята за появата на тази формация бе свързана с желанието да се създадат условия и възможности за творческо развитие на млади поп изпълнители. От създаването и през 2001 година до сега неин ръководител е музикантът Методи Драганов.

Формацията дава възможност младите певци да се запознаят с различни стилове в поп музиката, да запеят любимите си световни и български хитове, да изградят естетика и активно отношение към музикалната среда, в която живеят.

Всеки , който смята ,че има талант може да се яви на прослушванията в младежкия дом.

СЪСТАВ ЗА БУФОСИНХРОН „ТИГРЕТАТА”

Неговата творческа история започва през 2004 година. Буфосинхронадата е специфична форма на сатиричното изкуство. Изисква от участниците артистичност, музикалност, пластичност, и разбира се, голяма доза чувство за хумор. Съставът е наследеник и черпи от опита и сценичните образци на емблематичните за Перник буфо „Буболечки”. Всички програми на формацията са творчески продукт на техния ръководител Румен Искренов. Вече седем години младите таланти са добре познати и радват пернишката публика. Притежават грамоти от Детския празник „Чичо Стоян” в село Дивотино през 2006, 2007 и 2008 год. и от Младежкия конкурсен фестивал на изкуствата в гр. София 2008г. През 2010 година спечелиха първо място в конкурса „Талантите на Перник”.

ШКОЛА ЗА КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ

През лятото на 2007 година бе изградена и оборудвана балетна зала, която отвори врати за най-малките възпитаници на Районен младежки дом – Мошино школата по класически балет. Това е изкуство , създадено на основата на драматургията, музиката, пантомимата, сценографията и хореографията, в което основно изразно средство е танцът. Изкуство възвишено, одухотворено, но и много трудно.

Нужни са години, за да се зарадваш на първите плодове от труда си.

Нашите малки балерини са на възраст от 4 до 7 години. Стъпка по стъпка, водени от своя преподавател, Татяна Андонова, завършила балетна режисура в Държавната консерватория в Петербург ,и подкрепяни от своите родители, да не се стъписват пред трудностите, те не само овладяват сложните движения на това красиво изкуство, но и изграждат и каляват характер.

В края на всеки творчески сезон представят своите умения пред публика, на сцената на НЧ „Съзнание” - Мошино.

ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА ПО ПИАНО

Откриване на даровити деца и развитие на музикалните им способности е основният приоритет за школата по пиано, чийто първи клас стартира през м. септември 2006 год.

В школата се изучават пиано, солфеж, теория на музикалните елементи, музикална литература, ансамблово свирене. Приемат се деца от 5 до 18 годишна възраст.

Водени от своя преподавател , Славена Вражалска, малките таланти правят първи стъпки в трудния, но прекрасен свят на музиката, свят на хармония и красота. Обучението по пиано им дава музикална култура, възможност за изява, прави ги личности. И резултатите не закъсняват.

Възпитаниците на школата са активни участници в културния живот на града ни. Вълнуващи са празничните им концерти, искрените аплодисменти на най-младата аудитория от детските градини, радостта от споделения празник.

Успешно се представят в национални и международни музикални конкурси.

МОДЕРЕН БАЛЕТ „ПИРУЕТ”

Започва своята творческа дейност през 2006г. с хореограф Татяна Андонова. Възрастта на участничиките е от 12 до 17 години. Репертоарът на формацията е разнообразен, танците са динамични и атрактивни, всяка композиция има своята хореографска лексика- свободна пластика , техника Марта Грахам .

Модерен балет „Пирует” са познати на младата публика, както от многобройните им срещи с нея при изява в младежкия дом така и от участията им в концертни програми на територията на община Перник.

Притежават грамоти от участия в Детския празник „Чичо Стоян” село Дивотино- 2006 , 2007 ,2008 год. , за отлично представяне ......, спечелиха първо място на конкурса „Талантите на Перник” 2010 год.

Формацията е отворена и приема нови попълнения – момичета и момчета

ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ „ГРАОВО”

Над 250 са участниците- танцьори и певци във формациите на Фолклорен ансамбъл „Граово”

  • подготвителни групи:от 8 -10 години, от 10-12 години
  • детски концертен състав
  • средношколски концертен състав
  • представителен танцов състав
  • подготвителна и концертна певчески формации
  • народен оркестър

В 57 годишната си история Ансамбълът е участвал в много национални и международни фестивали , печелил е престижни награди:

В богатата си, разнообразна програма Ансамбъл „Граово” включва музика , песни , танци от всички фолклорни области на България. Темпераментите танци от Граово, характерните костюми, разнообразните ритми правят концертите неповторимо изживяване, както за самодейците, така и за публиката. Това е Ансамбъл с неповторим облик и очарование, спечелил много приятели в страната и чужбина. Носител на орден „Кирил и Медодий” ІІ степен

Други школи по народни танци в Перник

 
Сдружение "Дай, бабо, огънче!"

Сдружение "Дай, бабо, огънче!" работи в две направления - образование и култура. ...още

 
Арт Академия "Утринна Звезда"

Школи: "Ектрийм шоу" - Хип - Хоп, Брейк, Стрийт Денс, MTV, Характерни, Танцово Шоу и ...още

 
Фолклорен танцов ансамбъл "Български Ритми"

Танцовият състав започва дейността си като детски танцов състав при Общински Младежки Дом , гр. ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft