други

Представителен мажоретен състав "Светла"

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Мажоретен състав ,, Светла" гр. Елин Пелин е основан с това име през  2004 г. от г-жа Светла Кимилска. Продължава традициите на първия у нас мажоретен състав създаден през 1979 г.

Това е състав за мажоретни танци / с палка и помпон/, категория - ,,параден и традиционал корпус ", както и за шоу-програми с различен реквизит

Мажоретен състав ,,Светла“ е продължител на създадения първи мажоретен състав в България през 1979 год. в гр. Елин Пелин.

Момичетата от състава имат многобройни дипломи и награди, но най-престижната от тях е присъждането на приза Златна статуетка за I-во място на Международния конкурс ,, Златен помпон, Добрич-Албена“ за

три поредни години, успех, който не е постигнат от друг състав.

Момичетата са посетили Германия, Русия, Чехия, Полша,

Унгария, Италия, Франция, Гърция и Румьния. Няколко пъти печелят приза ,,Мис фестивал” или диплом за ,,Най-атрактивна мажоретка” не само в България, но и в чужбина. Участвали са в телевизионни предавания / ,,ХАХ"БНТ1/, снимали са филми / френско-българската кооппрудкция ,,20-та обиколка на Фландрия"/ , участия на хиподрума в гр.Банкя, в София-ленд, в благотворителни концерти, на фестивали като ,,Дикоилиеви празници"Монтана, гр.Велинград, гр.Поморие, гр.Панагюрище, на всички Шопски празници и много други.

В репертоара са вкючени - маршове,български народни хора, както и съвременни музикални жанрове. Съставът е работил съвместно с Брейкърс брас оркестър , Младежки духов оркестър /гр. Ловеч/, Младежки духов оркестър на I Английска гимназия и други.

Ръководителката на състава Светла Ивнова Кимилска вече 30 години се занимава с мажоретни танци. Носител е на ,,Златна игла“ и диплом за ,,Най-добра хореография“ в това изкуство. Била е член на журито в конкурса ,,Златен помпон", както и лектор на семинар за мажоретки в гр.Добрич . През 2010 год. Мажоретен състав ,,Светла“ става член на Българската Мажоретна Асоциаия /БМА /.

Други школи и клубове в град Елин Пелин

 
Хидропарк „Вятърните мелници”

Комплекс „Хидропарк Вятърните мелници” предлага на своите гости и редица други забавни ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft