Планинарски лагер в Родопи към Бюро за туризъм и приключения „Пълдин“

arts_blue_line
лагери  > летни  > София
представяне grey_line

Ученическият туризъм и отдих, колкото и нескромно да звучи, смело може да бъде поверен на Бюро за туризъм и приключения „Пълдин“. Програмите имат за цел да бъдат научени и усвоени умения за преходи в планината, приготвяне самостоятелно на храна, организиране и построяване на бивак в планината, оказване на първа долекарска помощ в планината, алпийски възли и употребата им в планината и ред други хитринки.

Смеем да твърдим, че планинарския лагер дава на подрастващите деца много повече, от колкото могат да получат те при морските такива.

Планинарски лагер в Родопи

  • Ден  1 Отпътуване от София. Пристигане в Триград - настаняване в хижа Триградски скали. Вечер на запознанството - игри за сплотяване на групата. Вечеря. Нощувка.
  • Ден  2 След закуска ще се запознаем с планините в България и конкретно с Родопи. Запознанство с флората на  Родопите. Разходка в търсене на боровинки, но нека да не си разваляме обяда! Обяд в хижата. Лека почивка. След обяд - ще се учим как да ходим в планината - различни терени, начин на движение, темп, почивки. Всичко това с практически поход до близкия параклис. Връщаме се в хижата. Вечеря. Нощувка.
  • Ден  3 Закусваме! Днес ще направим целодневен поход в Родопите - до Чаирските езера с интересни факти за маркировката в планините. Ще се разходим и в "пияната гора". Обядваме на брега на едно от езерата. Ще си полегнем за кратък отдих! Следва теория и практика - биваци в планината, а именно как да избираме мястото за бивакуване, видовете биваци - лете и зиме. Ще имаме с нас палатки, за да се научим да разпъваме палатка... а и състезание ще направим също! Ще приготвим следобеден чай и топло мляко на открито с бивачни съоръжения. Връщаме се в хижата вече изморени. Вечеря. Нощувка.
  • Ден  4 Закуска. Днес е ден за почивка! До обяд ще играем около хижата. След като обядваме ще се запознаем с подземното царство на Родопите! Посещение на пещерата "Дяволското гърло". Следва за по-смелите спускане с тролей над Триградското ждрело, а на връщане към хижата ще посетим Музея на мечката. Ще си организираме лагерен огън, на който ще изпечем картофи, царевица и сиренце във фолио ... а в реката ще изстудим доволно количество диня за десерт! Вечеря. Нощувка.
  • Ден  5 Днес е важен ден! Закусваме. Отправяме се към Ягодинската пещера. Вървейки до там ще преговорим всичко научено до сега! Ще надникнем в една от най-дългите пещери на Балканския полуостров! Вътре всеки тържествено ще получи Диплом за успешно завършена Планинарска школа на Бюро Пълдин! Връщаме се в хижата за купон по случай важния Ден! Преди това вечеря, а след това нощувка.
  • Ден  6 Закуска. За последно - снимки пред хижата. Да си кажем до нови срещи ... вече можете сами, но ще се радваме да бъдем заедно! От Триград отпътуване към София. Пристигане в София - късен следобяд.

Офиси:

  • гр. София, ул. Граф Игнатиев 5, 208, sofia@prikluchenia.com
  • гр.  Пловдив, ул. Гладстон 60, office@prikluchenia.com
  • гр.  Бургас, ул. Княз Борис 21, burgas@prikluchenia.com
  • гр. Петрич, ул. Яне Сандански 2, petrich@prikluchenia.com

Други летни лагери в София

 
Приключенски програми от Мотен Спорт

ДАТИ: 30.05.2016, 06.06.2016, 13.06.2016, 20.06.2016, 27.06.2016, 04.07.2016, 11.07.2016, ...още

 
Приключенски арт лагер с Танцувално студио "КА-Денс"

"Играта" е приключенски арт лагер за деца на Танцувално студио "КА-Денс" и ...още

 
Покана за летни ваканции 2017 със Summerly!

През лято 2017  SUMMERLY  представя Nike футболни лагери с английски език в Англия ...още

 
Летен лагер в Пирин с Номадия

Летен лагер в Пирин /хотел Припеците, с. Годлево 31. 07 -05.08.2016г. Какво ще правим? ...още

 
Детски лагер “Звезден отбор” 2017 – Академия Юнити

ДЕТСКИ ЛАГЕР “ЗВЕЗДЕН ОТБОР” 2017 Всяка година Юнити Академия организира ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft