сръчковци

 > Пеперуда от крушка за осветление, тел и хартия

Пеперуда от крушка за осветление, тел и хартия

Необходими са лепило или силиконов пистолет, тел, крушка, мека хартия (може да използвате тишу), бои, и очички или копчета за очите на насекомото.

За краката на насекомото ще трябват три парчета тел с еднаква дължина (около25 см всяка).

Вземете едното парче тел и  осучете около  крушката, по начина показан на снимката. Нека осуканата част остане от долната страна на пеперудата.

Обърнете крушката така че да не се вижда осуканата тел и я изтеглете като крачета - както е показано на снимката. Повторете заниманието с оформянето на краката и с останалите парчета тел.

Подобно на краката, направете и конструкцията (скелета) на крилцата на нашата пеперуда.

За да завършим крилата, е необходимо да изрежете от хартия овални форми наподобяващи размера на крилцата. Правете всяко крилце едно по едно. Използвайте лепило за прикрепване...

Залепете с лепило очите на пеперудата (например 2 бели копчета), след което оформете и антените (подобно на крачетата) на насекомото, като отново може да използвате тел с размер 25 см.

Ето и нашето предложение за това какво можете да измайсторите с изгоряла крушка, малко тел и хартия... Интересна занимавка за малки и големи. Урока е много полезен за изработване на играчки от ненужни материали.

източник: Парти агенция АКВАРЕЛО

http://www.akvarelo.com/diy/view/39

© 2021 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft