изобразително изкуство

Общински Младежки Център "Захари Стоянов"

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Школа "Компютър арт"

В школата се обучават деца от 8 до 20 годишна възраст на рисуване със свободна ръка с помощта на програмните продукти Corel Painter Classic и Corel Painter IX .

От 2005 г. малките художници си създават конкуренция, учредявайки Национален конкурс по дигитална живопис „Моята България”, който с всяка изминала година повишава своето ниво.

През краткото време от съществуването си възпитаниците на школата заемат призови места в редица национални и международни конкурси.

Ръководител: Светла Симеонова

Ателие по изобразително изкуство "СТЕЛА И ДАРА"

Деца и младежи на възраст от 8 до 17 години се занимават с живопис, рисуване, моден дизайн, рисувана коприна и приложно изкуство. В ателието се подготвят кандидат-студенти по специалностите "Мода", "Изобразително изкуство", "Графичен дизайн". Ученици на школата са студенти в University for the Creative Arts - Лондон, Художествена академия - София , Софийски университет, Нов български университет, Великотърновски университет и др.

Ежегодно се организират летни пленери в Ботаническата градина в гр. Балчик.

Творбите на творците от ателието почти ежемесечно са на страниците на сп. „Пчелица”.

Ръководители: Стела Славова и Даринка Стаматова

Детска школа по изобразително изкуство

В Школата има много добра творческа атмосфера, която спомага за изява на способностите и заложбите на децата, търсещи и откриващи прекрасното в живота. През годините тук са творили стотици деца от 5 до 13 годишна  възраст. Творбите им участват в международни конкурси: Япония, Индия, Македония, Швеция и др., в национални конкурси София, Казанлък, Сливен, Силистра и др., областни и общински конкурси за детско творчество, където печелят призови награди. Рисунките на децата са отпечатвани в книги и учебници, тиражирани са като картички и плакати.

Чрез творчеството си децата от Школата пътуват към бъдещето, летят след мечтите си за утрешния ден, търсят пътеките към него, рисуват неговия образ и неусетно се променят, търсейки прекрасното.

Ръководител: Олга Иванова

Детско ателие по изобразително изкуство „Палитра”

Детско ателие „Палитра” е основано през 2000 год. Участват деца от 6 до 12 год. възраст.

Дейността му се изразява в две насоки: изящна и приложна.

Децата рисуват своите композиции с акварелна и пастелна техники. Техни творби участват в местни, национални и международни изложби за детско творчество. Организирани са самостоятелни изложби  на даровити деца  в училищата на гр. Добрич.

Ежегодно творбите на младите художници са изложени в фоайето на Община Добрич за Коледните празници.

Детските рисунки са израз на красота, искреност, чувствителност и въображение.

Риководител: Галина Върбанова

 

Школа по изобразително изкуство

Школата по изобразително изкуство е създадена  през 1974 г. като курс по живопис и рисуване. От 1997 г. школата се ръководи от Кирил Петров. И до днес тя продължава своята работа като сигурно място за подготовка на кандидат студенти. Най–добрият атестат за школата са над  35-те дипломирани и реализирани професионални дизайнери, художници, архитекти и др.

Всяка година през месец май се открива традиционна годишна  изложба във фоайето на Младежки център. Тя е своеобразен отчет за работата на школата през годината.

Ако  мечта  ви е да станете художник, архитект или дизайнер – тук е мястото за вашата подготовка.

Ръководител: КИРИЛ ПЕТРОВ

Други школи по изобразително изкуство в Добрич

 
Ателие по изобразително изкуство "Стела и Дара"

Създадено през 2006 за деца и възрастни от 4 до ... години.Малките художници участват в ...още

 
Школа по дигитална живопис и графика "Computer art"

Създатели на школата по дигитална живопис и графика са доц. Светослав Бъчваров и компютърният ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft