вокално изкуство

Общински Детски Комплекс – Пазарджик

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Формация за Автентичен Фолклор

Създадена през 2009г. Формацията за автентичен фолклор има за цел да разкрие на децата богатството на българския песенен фолклор, който да се издирва, съхранява и популяризира в неговия „чист” вид.

В състава участват момичета и момчета от 5 до 19 годишна възраст с изявен интерес към родния фолклор. Много от тях нямат специална музикална подготовка, но имат голямо желание да усетят магията на българската народна песен. В репетиционната зала младите певици намират нови приятели, сплотяват ги талантът, общите музикални интереси, концертите и участията в конкурси и фестивали.

Репертоарът е подбран и съобразен с гласовите възможности на децата, запознава ги с голямото разнообразие от фолклорни песенни образци.  Изпълнява се репертоар от всички музикално-фолклорни диалекти в страната, като превес заемат песните от Пазарджишкия край.

Художествен ръководител и диригент е Георги Иванов – възпитаник на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – град Пловдив, със специалностите ”Етномузикознание”, „Дирижиране на  народни състави” и „Педагогика на обучението по музика”.

Приложно и Изящно Изкуство

От къде започва магията на рисуването? От първите уроци в школата по изобразително изкуство, които развиват въображението на децата.

Тук обикват изкуството, тук се научават да търсят красотата, да я откриват и пресъздават. В школата по изобразително изкуство децата придобиват умения и самочувствие на бъдещи художници.

Вече 7 години нашата  школа открива и създава творци. В детските рисунки има всичко: красива природа, любими сезони, народни празници, приказни предания и легенди, родния край и всичко, което е пленило детското въображение.

Освен работа в екип – групови занимания, школата предлага и индивидуална работа с талантливи деца- подготовка за участие в национални и международни конкурси и самостоятелни детски изложби.

За учениците, кандидатстващи с изобразително изкуство школата е и ще бъде своеобразна подготовка за предстоящите им изпити.

Ръководител: Нели Ризова

Тамбурашка Група “Булгария”

Тамбурашка група “Булгария” е създадена през 2008г. Художествен ръководител е Недялка Несторова.

Школа Пиано

Поради огромният интерес към клавирното обучение, през 2011 година в Общински детски комплекс – Пазарджик стартира школа по пиано. В школа се обучават деца от предучилищна възраст до пети клас. Успоредно със заниманията с инструмента, малките пианисти изучават дисциплините теория на музикалните елементи и солфеж, които са особено важни в процеса на музикалното ограмотяване на на бъдещите музиканти.

Други школи по вокално изкуство в Пазарджик

 
Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Елица"

Ансамбълът е създаден през 1979 год. и включва в състава си народен хор, танцов състав и ...още

 
Народно читалище "Христо Ботев"

Школа по пиано Преподавател в школата по пиано е Люся Тенева. Тя обучава ученици от ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft