моден дизайн

Общински Детски Комплекс Каварна

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Педагогическите услуги, които предлага ОДК, са на добро ниво – дейността е планирана за всяка учебна година и в по-перспективен период. Учениците получават отлична теоретична подготовка, набляга се и на практическата работа –подготвят се изложби, участия в конкурси и др. под. Получените грамоти и призови класирания говорят за нивото на образователния процес. Показател за добрия образователно-възпитателен процес е поддържането на траен интерес у децата, които с години посещават избраната от тях кръжочна форма.

Образователният процес обхваща не само учениците от I до XII клас, но вече се работи и с деца от ЦДГ под формата на подготвителни групи за школите на ОДК.

Традиционно Детският комплекс се включва във всички празници на град Каварна, както и в различните календарни, фолклорни и национални празници.
Всяко лято ОДК организира конкурс "Мини мис и Мини Мистър Каварна", в който децата в приятната обстановка край морския бряг се превръщат в артисти, модели и танцьори.
Всяка година на сцената на читалище „Съгласие” моден спектакъл събира многобройна публика, радваща се на детската красота и непринуденост.
Ежегодно се организират и Парад на хвърчилата, Конкурс за рисунка на асфалт, Коледни и Великденски изложби.

От 2003г. в Каварна се провежда Републиканското първенство по корабомоделизъм, а през 2007г. и европейското първенство. В тези състезания ОДК е съорганизатор, а школа „Керамика” реди съпътстваща изложба в залите на Художествената галерия.

Децата от ОДК се включват в голяма част от конкурсите и състезанията от Националния календар на МОН, ката получават призови награди, дипломи и грамоти.
Зад всички изяви на децата безрезервно застава Община Каварна, с отделите „Образование, младежки дейности и спорт” и „Култура”, и най-вече имаме и личната подкрепа и съдействие на кмета г-н Цонко Цонев.

Школи

 

  • Моден Дизайн

Кръжок "Моден Дизайн" вече 17 години отваря врати за всички момичета, които се интересуват от мода, естетика и красота. Създател и раководител на формата е Ренета Тодорова- учител в ОДК- Каварна. Модата е велика изкусителка, есенция и подправките на ежедневието, чаровната диктаторка. Обучението в направление моден дизайн дава възможност за развитие на ваображението и фантазията, за осъществяване на собствени идеи и създаване на облекла по свой вкус. Учи малките и по-големи момичета да бъдат оригинални и смели в своите идеи за мода, изгражда усет към съчетаване на цветове, шарки и краски. Работи се с различни видове платове и материали. Децата по-добре боравят с уредите и пособията за тази дейност. Възпитава се естетическото чувство, така необходимо за всяка жена. Скиците на графични, цветни и галантни модели радват очите на зрителите по време на изложби в Каварна и извън нея.

Дава се голява свобода на творчество при изработка на експериментална и иновационна мода, която се демонстрира по подиумите като колекции. Децата се докосват до нови за тази дейност материали. Традиционната мода е друг акцент в началната работа.

  • Танцово студио

 

  • И още

Керамика
Манекени
Машинна бродерия
Пирография
Мозайка
Направи си сам
Изобразително изкуство

Други школи и клубове в град Варна

 
Магазин за художнически материали "Слънчоглед"

Магазин за художнически материали гр. София, ул. "Иван Вазов" №13 ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft