вокално изкуство

Национален Дворец на Децата

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

КЛУБ "ХУМОРИСТИЧНА РИСУНКА /КАРИКАТУРА, КОМИКС/"

В този клуб могат да се запишат деца и ученици на възраст от 8 до 16-годишни.

Децата ще се запознаят с историята на карикатурата и комикса и тяхното предназначение. Те ще се научат да сътворяват весели хумористични рисунки и карикатури – и ще разберат разликата между карикатурата и комикса. Ще могат да се научат да пресъздават „дружески шарж” (добронамерено подчертаване и подсилване на смешните черти на дадено човешко лице). Ще си направят и „автошарж”. Ще има конкурс с изложба за: най-добър дружески шарж на любим певец или актьор.

В този клуб децата ще могат да се запознаят с различни графични техники и художествени материали:

- рисуване с перо и туш;

- рисуване с репидограф и туш;

- рисуване с вьглен, пастел и креда;

- рисуване с бяла и черна /темперни или акрилни бои/;

- правене на фотоколаж /лепене на снимки/.

Ще се научат да правят хумористични картички по различни поводи или празници.

Целта на дейността и заниманията в клуба е децата да развиват чувството си за хумор и обогатят постепенно познанията и уменията си в тази сфера на изкуствата, като същевременно се отморяват от натовареното учебно ежедневие.

ШКОЛА ПО ИКОНОПИС

Школата по иконопис има за цел да запознае децата със символиката и канона на иконата, значението и същността на събитията и притчите от Стария и Новия завет, които иконата предава като образи и послание, както и сцени от житията на изобразените светци. Тук учениците в хронологичен ред ще се запознаят с 25–те официални празници, чествани от Източно-православната църква, а иконите рисувани в школата към НДД ще бъдат част от интериора на нашия дом, било то като украса, било като част от обреден ритуал. Иконата трябва да изобразява святост, да излъчва красота, вяра и нравствена красота.

Децата ще рисуват образи от най-добрите школи във византийската и българската иконопис - Македонски ренесанс, Палеологов ренесанс, българска възрожденска икона от Самоковската школа и др.

АРТ СТУДИО “КАТО ЛЪВОВЕТЕ”

Приемът е за деца 6 - 14 годишни.

Популярното телевизионно предаване „Като лъвовете” споделя богатия си професионален опит за художествена изява на децата чрез своето новосъздадено Арт студио със същото име.

Арт студио „Като лъвовете” е съвместен проект с Националния дворец на децата - институт с 60 годишна славна история.

Студиото работи в три класа – вокално изкуство, театрална пластика и актьорско майсторство, с групи разпределени допълнително според възраст, предварителни умения или специфични индивидуалности.

Класовете се ръководят от доказали висока резултатност преподаватели.

ШКОЛА ПО ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО

Участниците в школата се запознават с различни изобразителни техники от приложното изкуство: апликация, папие-маше, тъкачество, оригами, моделиране и други.

Изработени в школата сувенири са представени в благотворителни базари на Дипломатическия корпус, на Двореца на децата и за подпомагане строителството на дневен център в Община Студентска.

ШКОЛА ПО ДЪРВОРЕЗБА

Пътят на младите резбари минава през класиката на българските резбарски школи. Те претворяват съвремието ни с аромата на липата, мурата и топлата ласка на ореха. Във всяко занимание детските ръце създават красота, родена от режещата милувка на длетото.

Ежегодно школата се представя с десетки изложби в столицата, страната и чужбина.

ШКОЛА ПО ЖИВОПИС

Тук децата ще обикнат изкуството, ще се научат да търсят красотата, да я откриват и пресъздават, ще придобият умения на художници. Чрез разнообразни форми на работа те ще развият своята фантазия, чувствителност и сръчност; ще се запознаят и общуват с произведения на изкуството; ще овладеят почти всички изобразителни техники и материали (акварел, темпера, сух и мазен пастел), както и графичните техники (туш-перо, въглен и др.). Ще усвоят някои академични похвати, като изграждането на обем чрез светлосенки, композиране и перспектива.

На най-малките школата ще помогне за по-лесното им приспособяване при постъпване в първи клас.

За деца и ученици от 5 до 18 г.

Други школи по вокално изкуство в София

 
Музикална школа към Детска Академия "Земята и децата"

Разклонение на музикалния лейбъл "Point of View - Studio", който е с насоченост основно ...още

 
Уроци по Поп - Джаз пеене към ЦМИ

“Център за музикални изкуства” е първата частна музикална школа от НОВ ТИП в България ...още

 
Rock School

RockSchool е музикална школа за уроци по китара, бас китара, барабани, пиано, пеене и солфеж. ...още

 
Център за работа с изкуства "НЕО ГЕЯ"

ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ИЗКУСТВА "НЕО ГЕЯ" предлага: Приложни изкуства ...още

 
Музикална и театрална къща Art kids

Ние сме компания занимаваща се основно с творческото израстване на децата още от най-ранна детска ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft