вокално изкуство

Народно читалище "Христо Ботев"

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Школа по пиано

Преподавател в школата по пиано е Люся Тенева. Тя обучава ученици от различни възрасти два пъти седмично в удобно за тях време. Класът по пиано подготвя продукции, в които учениците показват своите умения пред родители и приятели. Провеждат се и срочни изпити. Най- талантливите ученици се изявяват във всички събития, провеждани от школата и от читалището. Участват и в празнични прояви на общината, в конкурси и фестивали, където печелят призови места.

Школа по цигулка

В школата по цигулка преподавател е Ира Чолакова. Наред с техническото овладяване на инструмента, обучаващите се придобиват знания за различни музикални жанрове и епохи, запознават се с различни музикални форми, изразни средства и начини на интерпретация.

Учениците се явяват на срочни изпити през годината.

Класът по цигулка подготвя продукции, в които всички ученици показват своите умения пред родители и приятели. Най- таланливите от тях вземат участие в изяви на школата и читалището, посветени на различни празнични поводи.

Градската школа по изкуствата при читалище"Христо Ботев"-Пазарджик е място, където децата могат да се запознаят с нещо ново и полезно за тяхното духовно израстване и оформяне на техния културен мироглед.Тук те се научават да различават стойностните образци в изкуството и се формира техния правилен естетически вкус към него като цяло. Затова, мили родители, не пропускайте тази възможност и запишете Вашите деца при нас.

Школа по акордеон

Школата по акордеон е с преподавател Чавдар Ралчев. В нея се обучават деца от различни възрасти два пъти седмично. Обучението се базира на изучаване на класическа музика- гами, технически упражнения, етюди и пиеси/полифонични и жанрови/, салонна музика/евъргрини/, фолклорна музика.

Учениците участват във всички прояви на читалището, както и в такива, провеждани в общината и в областта.Провеждат се  срочни изпити по овладяване на инструмента, както и продукции на класа по акордеон.

Школа по китара

Преподавател в школата по китара е Илия Митрев. Обучението се базира на изучаване на класическа музика- гами, технически упражнения, етюди и пиеси/полифонични и жанрови/, салонна музика/евъргрини/, фолклорна музика.

Учениците участват във всички прояви на читалището, както и в такива, провеждани в общината и в областта.Провеждат се  срочни изпити по овладяване на инструмента, както и продукции на класа по акордеон.Децата, изечаващи китара, се явяват на срочни изпити.

Най- талантливите от тях участват в изяви по различни поводи на школата, читалището и Общината.

Школа по народно пеене

Гинка Балабанова, певица в ансамбъл "Пазарджик", е преподавател в школата по народно пеене. Заниманията се провеждат два пъти седмично в удобно за учениците време.

Елементарна теория на музиката и солфеж

Преподавател по елементарна теория на музиката и солфеж е Илиана Николова. Този предмет изучават всички ученици в музикалните школи по пиано, цигулка, акордеон, китара и народно пеене.

Школа по модерен балет

В нея се обучават деца на възраст от 4 до 18 години.

Класовете по "Модерен балет" тренират в специална репетиционна зала. Учебните часове се провеждат в удобно за децата време, три пъти седмично по 90 минути. Групите в балета са четири и децата в тях са разпределени по възраст. Изучават се характерни, забавни, съвременни и класически танци. Децата получават двигателни навици, сценична култура и познания в областта на танцовото изкуство.

Школа по класически балет

В школата по класически балет "Радост" преподавател е Радост Ангелова. Тя провежда уроци два пъти седмично. Балетът участва  ежегодно в Празника на град Пазарджик и в Празника на балета, организиран от НЧ"Виделина"- Пазарджик.

Други школи по вокално изкуство в Пазарджик

 
Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Елица"

Ансамбълът е създаден през 1979 год. и включва в състава си народен хор, танцов състав и ...още

 
Общински Детски Комплекс – Пазарджик

Формация за Автентичен Фолклор Създадена през 2009г. Формацията за автентичен фолклор има ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft