клавишни инструменти

Народно читалище "Светлина 1940"

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Музикална школа

Основана е през 1955 г. В нея се водят занимания по пиано, синтезатор, китара (класическа и електрическа), баскитара и солфеж. Висококвалифицирани преподаватели помагат на децата да изградят художествен вкус и придобият знания и умения в областта на музиката. Школата има за цел да обогати общата култура на децата, като същевременно ги възпитава в човешка етика, вдъхва им кураж в собствените сили, разкрепостеност и фантазия. Изграждането на една културна и музикалнообразована личност е сложен и продължителен процес, свързан с любовта и разбирането на музиката; с развитието на способностите и характера; с усвояването на много познания. А всичко това се постига с помощта на преподавателите в нашата музикална школа, където децата придобиват и натрупват знанията, необходими им за разбиране на изпълнителския процес, съобразно индивидуалните възможности, способности и особености на психиката на всяко едно дете.

 В програмата на индивидуалното обучение са включени: основи на теорията и историята на музиката от ХІV в. до наши дни; развитие на музикалния слух; ритмичното чувство; музикалното мислене и фантазия; памет, внимание, волеви и интелектуални качества.

Наред с учебния процес, децата, обучаващи се в музикалната школа имат възможност да се изявяват в многобройните концерти, конкурси и различни публични изяви, организирани на регионално и градско ниво. От м. април 2000 г. за малките пианисти се организира конкурса „Клавирна мозайка“, който се очаква с нетърпение и голямо вълнение. Те ежегодно участват в „Прегледа на музикалните школи на територията на град София“ и организираните от Дружеството „Педагози-музиканти“ към СБМТД конкурси „С крилете на музиката“.

В музикалната школа на Народно читалище „Светлина“ се приемат ученици от 4-годишна възраст, като горна граница на възрастта на обучаващите се няма. Обучават се, както деца, посещаващи детски заведения, така и хора с висше образование, стремящи се да повишат нивото си на културни и музикално грамотни личности.

Заниманията по музика са индивидуални.
В зависимост от възрастта на ученика, тяхната продължителност е както следва:
- за предучилищна възраст – 2 пъти седмично по 30 мин.;
- за учащи се и възрастни – 2 пъти седмично по 45 мин. и 1 път седмично (групово) по 45 мин. солфеж.

Други школи по клавишни инструменти в София

 
Музикална школа към Детска Академия "Земята и децата"

Разклонение на музикалния лейбъл "Point of View - Studio", който е с насоченост основно ...още

 
Уроци по Пиано към ЦМИ

“Център за музикални изкуства” е първата частна музикална школа от НОВ ТИП в България ...още

 
Rock School

RockSchool е музикална школа за уроци по китара, бас китара, барабани, пиано, пеене и солфеж. ...още

 
Джаз за деца

Фондация „Джазтет” е основана през 2013г в София. Мисията й е да популяризира джаза и ...още

 
Музикална школа "Теофила"

Здравейте, скъпи ученици, родители и приятели на музиката! Музикална школа "Теофила" ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft