приложно изкуство

Младежки културен център – Бургас

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

ШКОЛА „БАТИК”

Батик – техника за рисуване върху коприна или памук с горещ восък и бои. Школа „Батик” – гр. Бургас е създадена през 1980 г. с основател и ръководител г-жа Златка Бобева. Това е първата школа по батик в България. От 2002 г. ръководител на школата е Росица Дулева.

МЛАДЕЖКА ТЕАТРАЛНА ШКОЛА

Младежката Театрална Школа на Бургас съществува от две години, към Младежкия Културен Център на Община Бургас. Художествен ръководител на школата е режисьорът Румен Велев.

Младежката театрална школа на Бургас, отново доказа, че е сред най-добрите в България!

Независимо от крехката си възраст, възпитаниците на Румен Велев до сега са донесли двайсет награди. За втора поредна година, те печелят най-престижните награди от всички категории на любителското театрално изкуство.

Младите театрали вярват, че Община Бургас допълнително ще ги стимулира, като подкрепи техните неординерни търсения, амбиция и неоспорим талант в бъдещата им работа, особено след тези много изключителни успехи!

056 840 970

0887 261 900

 

ХОРОВА ШКОЛА – БУРГАС
 
Хоровата школа при Младежки културен център – Бургас е от изявените аматьорски школи за хорово пеене в страната. В нея се занимават непрофесионално деца на възраст от 6 до 18 години, както и работещи на възраст от 18 до 40 години. Всички те са разпределени в различни формации, според стажа и качествата си. Представителни формации за школата са: детски хор „Милка Стоева” и смесен хор „Бургас”.

ШКОЛА „КЕРАМИКА”

Детската школа по керамика и пластика е създадена м.Октомври 1971 г. През тези 35 години през школата са преминали хиляди деца и младежи от училищата в Бургас и региона. В момента в школата по керамика творят 25 млади творци. Ръководител на школа „Керамика” е Иван Арабаджиев. През годините е участвала в много национални и международни изложби.

Образците на детска пластика се намират в ССР, Япония, САЩ, Франция, Гърция, Канада, Куба, Мексико, Испания, Англия, Алжир, Китай и др.

ШКОЛА ПО СТЪКЛОПИС

Ръководител на школата е г-жа Мария Шурелова, художник – приложник и дългогодишен преподавател по изобразително изкуство.

Школата функционира от 2000 година и се радва на голям успех и популярност, през нея минават десетки деца от 7 до 15 години.

Организира ежегодно : изложби в сградата на МКЦ и градските галерии; благотворителни базари; участва в европейски проекти и програми; пленери; екскурзии.

Получавала е награди и грамоти от МКЦ и кметовете на Община Бургас за участие и принос в образователните програми на общината.

Стъклописите се отличават с художествено изпълнение на витражните проекти и прецизно полагане на специалните бои за стъкло. Децата се учат да рисуват и усъвършенстват усета си за цвят и композиция.

Работата над проектите и стъклописите изисква максимална концентрация, при което часовете минават неусетно и е своеобразна арт терапия и за най-палавите деца.

Всяка детска творба е уникална и неповторима! С богатата си игра на оцветена светлина и детска непринуденост, съществено влияят на емоционалната изразителност на всеки интериор, внасят красота и добро настроение!

056 84 07 90

0898 488 704

056 91 76 75

ШКОЛА „ДЕТСКИ МОЗАЙКИ”

Школата „Детски мозайки” към Младежки културен център – гр. Бургас, е създадена на 01.12.1979 година. За своето 29 годишно съществуване школата е натрупала сериозна биография. През този период много деца са се обучавали и работили в нея. Създадени са стотици оригинални детски мозайки. С гордост отбелязваме, че те са оценени от видни наши художници и обществени дейци.

В потвърждение на това, през 1985 година е издадена 5 левова българска монета с образа на наша детска мозайка.

Бургаската школа единствена беше представена на официалните тържества по повод 1300 годишнината от създаването на България.

Именно тази уникалност на школата и невероятните детски мозайки предизвикват огромен интерес и възхищение и я направиха интересна далеч зад пределите на България. Над двеста мозайки са подарени на наши политически лидери и ВИП гости, посетили страната ни /Г. Първанов, Раиса Горбачова, Хилари Клинтън, Генералния секретар на ЮНЕСКО и мн. др./.

Признание за творческия принос на школата е отличаването и със златен медал през 1984 година и присъждане званието „Образцов състав”.

Основни задачи на школата:

1. Подбор на талантливи деца от всички учебни заведения в града и осигуряване на условия за учебна, творческа и педагогическа работа чрез детска мозайка.

2. Възможност за изява на децата чрез изложби, конкурси, поместване на работите им в каталози, дипляни, албуми и др. Информациа за дейността на школата чрез медиите.

3. Развитие на цялостната обща култура на децата чрез рисуване, беседи, посещения на изложби, прожекции на филми, екскурзии и други форми на работа, пряко свързани с изкуството и културата.

На практика школата за „Детски мозайки” е малко творческо производствено звено, където е застъпено рисуването и изпълнение в материал мозайки.

В школата се приемат деца от всички учебни заведения в Бургас във възрастова граница 4 – 14 години. Подборът на децата е отворен, без конкурсен характер. Децата се разделят на групи от 5 до 8 деца. В школата е застъпено предимно индивидуалната форма за работа с всяко дете.

Други школи по приложно изкуство в Бургас

 
Школа по стъклопис, рисуване и приложно изкуство

Имаме школи по стъклопис, батик, рисуване и приложни изкуства. Предлагаме обучение по ...още

 
Общински детски комплекс Бургас

ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС - РАЗНООБРАЗИЕ НА ИЗЯВИ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА! Клуб Фотография ...още

 
Студио за танци и йога "Сътворение"

Създадохме „Сътворение” , за да имаме поле за изява за нещата, които обичаме да ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft