класически балет

Младежки дом Враца

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line
  • Рок група "Бодил"

Най-новата формация в Дома е младежка вокална група "Бодил" с ръководител Илко Кръстев. В репертоара си групата изпълнява произведения на известни музиканти, както и свои авторски песни. ВИГ "Бодил" участва със свои изпълнения в концерти на група D2, Васко Кръпката и други концертни изяви в град Враца и региона.

  • Циркова студия

Цирковата студия е формация, създадена през 2008 година от цирковия артист и педагог Виктор Киценко – Харков, Украйна. Амбициите на младата Студия са да се възпитават млади хора от 7 до 35 годишна възраст в начални умения и практики на цирковото изкуство. В програмата на Цирковата студия се включват: жонгльорство, акробатика, еквилибристика, уницикъл и други. Участниците в Студията представят своите умения в мероприятия на Младежкия дом и град Враца.

  • Балет "VІVА"

Балет VІVА е сформиран през 2006 година. Новаторската и съвременна хореография е запазената марка на момичетата и тяхната ръководителка Нина Димитрова.
Балет VІVА участва в мероприятия на Младежки дом – Враца, в събития, организирани от училища и институции в град Враца и региона, промоции, чествания, концерти.

За повече информация:
тел.: 092 62 70 35, 0889 100 821 - Нина Димитрова /хореограф/

  • Модерен балет "Скай"

Модерен балет "СКАЙ" е създаден през 1995 г. От тогава негов ръководител е Анелия Цветанова. Основно в него тренират деца от 11 до 15 години. Освен изпълнение на модерни танци участниците се обучават в екзерсиз, хореография и сценично поведение. Много от тях продължават обучението си в специализирани учебни заведения и се реализират успешно.

  • Група за изворен фолклор "Веселинче"

Сформирана през 1993 година от народната певица и педагог Златка Попова.
Основната задача на групата е създаване на траен интерес към българския фолклор, запознаване с народни празници, традиции и обичаи на българите, създавани през вековете. Репертоарът на Групата включва песни от всички фолклорни области на България.

И вече толкова години, под ръководството на своята учителка и народна певица – госпожа Златка Попова и корепетитор Милчо Макавеев, те – малките "веселинчета" търсят, оглеждат, пресъздават, живеят с българската народна песен.

От тук, от група "Веселинче" започва и минава пътя на прекрасните изпълнители на народни песни, избрали своята професия в живота – фолклористи, певци, танцьори.

Днешните "Веселинчета" са на възраст от 9 до 18 години - умни, интелигентни и красиви деца, носещи в сърцата си една голяма любовта към песните, танците, мъдростите на родния край.

Други школи по класически балет в Враца

 
Балетно студио АРТ

Балетната школа към ч-ще "Развитие"-гр Враца е създадена през далечната 1957г.Школа с ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft